Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

«Тут роблять все для покращення нашого стану»: поранене подружжя з Краматорська пройшло реабілітацію від Фонду Ріната Ахметова

10.10.2023

46-річна Світлана та її чоловік Роман — з Краматорська. 2023 рік став для них роком важких випробувань: 2 лютого подружжя потрапило під черговий російський обстріл рідного міста. Вони просто йшли вулицею, аж раптом все навколо почало вибухати та палати... Обидва отримали важкі поранення, особливо сильно постраждали ноги. Після багатомісячного лікування Світлана й Роман пройшли курс реабілітації у санаторії на Закарпатті, організований Фондом Ріната Ахметова.

«Коли ми потрапили під обстріл, то у всіх каналах було написано, що Фонд допомагає постраждалим з Краматорська. Ми подзвонили і нам розповіли, яку допомогу можуть надати: медикаменти, лікування і потім реабілітація. Але лікарня поставила мені штифт безкоштовно, а Роману нічого такого не було треба. Ми дуже чекали на реабілітацію після всіх лікарень, бо треба було вже ходити нормально. Ми дуже вдячні Фонду Ріната Ахметова за те, що нам допомогли сюди поїхати. Тут роблять все для того, щоби ми ліпше ходили та наш стан став кращим», — ділиться Світлана.

Найбільше їй подобаються басейни — як звичайний, так і термальний. Саме у воді жінка забуває про свої поранення і травми. Також родині до вподоби масажі, ванни та магнітотерапія. Світлана розповідає, що у неї та чоловіка нормалізувалися сон та психоемоційний стан, завдяки спокійній атмосфері, природі та свіжому повітрю. Вона упевнена — все це піде на користь.

На запитання про мрії та плани після Перемоги України, Світлана відповідає так:

«Я дуже хочу, щоби до мого рідного міста повернулися люди, які поїхали. І донечка моя, і вся мої рідні, всі мої друзі знову повернулися додому. Просто хочеться прокинутися зранку і почути, що війна закінчилася».

Нагадаємо, що Фонд Ріната Ахметова готовий надати допомогу людям, постраждалим від обстрілів житлових районів в Україні. Це допомога у лікуванні, реабілітації та психологічна допомога. Телефонуйте за безкоштовним номером гарячої лінії 0 (800) 509 001 або пишіть в месенджер Фонду http://m.me/AkhmetovFDU.

Свою історію жінка розповіла Музею «Голоси Мирних» Фонду Ріната Ахметова — його архів вже налічує понад 85 000 історій мешканців України, які постраждали від війни. Дивіться та слухайте за посиланням http://bit.ly/3qieXU2