Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Кроки до нового життя. Історія паралізованої дівчинки з Маріуполя, яка постраждала під час обстрілу міста

14.02.2015

Гуманітарний штаб Ріната Ахметова й далі підтримує в лікуванні 12-річну Марину Резник, котра дістала важкі поранення під час обстрілу Маріуполя 24 січня. За тиждень медики проведуть чергову операцію із витягання осколків. Напередодні волонтери Штабу доставили до лікарні чергову партію необхідних медикаментів для операційного втручання та поточного лікування.

 

У день обстрілу Марина гостювала в батька й бабусі з дідусем, які живуть у приватному секторі мікрорайону Східний. Один зі снарядів розірвався поруч із будинком. Вибуховою хвилею в ньому винесло всі двері та вікна. У момент вибуху вся сім’я перебувала вдома, і бігла до підвалу. За словами Марини, вона відчула сильний поштовх у спину, а потім її перестали слухатися ноги. Пізніше з’ясувалося, що два осколки влучили у хребет. Крім Марини, у кімнаті було ще троє дорослих, але ніхто крім дівчинки не постраждав.

Маріупольські медики витягли один з осколків. Другий чіпати не ризикнули — він зачепив спинний мозок. Зараз дівчинка частково паралізована, і не може ходити.

Щойно Марина оговталася від першої операції, її на реанімобілі перевезли до київської клініки «ОХМАТДИТ». Там у них із мамою окрема палата. Їх регулярно відвідує психолог клініки та волонтери Штабу Ахметова.

«Перші заняття з психологом вже дали результат — емоційний стан Марини став стабільнішим. Хоча настрій змінюється часто. Поки ніжки не болять — і вона в настрої, — каже мама. — Ми підтримуємо постійний зв’язок зі співробітниками Гуманітарного штабу, які допомагають усіма необхідними ліками. Для більшої зручності Марини навіть протипролежневий матрац нам привезли. Ми дуже вдячні за таку турботу та допомогу. Таке щире ставлення небайдужих людей допомагає доньці, насамперед, морально».

Співробітники Гуманітарного штабу постійно тримають зв’язок із лікарями Марини, отримують від них списки відсутніх медикаментів, і привозять ліки до лікарні. Вчора волонтери доставили чергову партію медикаментів, необхідних для поточного лікування та майбутньої операції.

«За тиждень у нас планова операція з видалення другого осколка. Зараз Маринка трохи застудилася, і ми посилено лікуємося, — говорить Марина, мама дівчинки. — Так хочеться, щоб усе це якнайскоріше закінчилося й донька встала на ноги. Вона дуже старається й вірить, що так і буде».

Операція попереду надскладна. Від її успішного результату залежить, чи буде Марина ходити. Для дівчинки це черговий важливий крок до нового повноцінного життя.