Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

До обпаленої війною Новоселівки Першої на Донеччині передав допомогу Фонд Ріната Ахметова

16.04.2024

Фронт наближається сюди швидко. У цій частині Донеччини не лишилося живого місця: суцільна руїна та звуки вибухів. Проте на воротах де-не-де є надписи: «Тут живуть люди». Попри значну небезпеку та ризики, Фонд Ріната Ахметова передав набори із найнеобхіднішими продуктами для мешканців Новоселівки Першої.

«Велике спасибі Рінату Ахметову, що не забуває про нас. Він дає нам можливість виживати. Лишається людиною. Це найважливіше», — говорить місцева мешканка, яка залишається тут через стареньку бабусю. У кожного з жителів є своя причина бути тут.

Набори з гуманітарною допомогою вивантажують у приміщенні, де раніше працював магазин. Волонтер Микола Осиченко, амбасадор Фонду, керівник Маріупольського телебачення говорить, що люди їх звідти заберуть у відносно безпечніший момент.

Як виживають люди у селищі, до якого стрімко наближається лінія фронту, дивіться на YouTube каналі Фонду https://youtu.be/i64GtaqKOs8

У кожному наборі — продукти тривалого зберігання: макаронні вироби, цукор, сіль, борошно, крупа, консервована квасоля, соняшникова олія, тушковане м‘ясо, паштет і печиво.

З початку повномасштабної війни Фонд спрямував понад 348 тисяч продуктових наборів для мешканців Донецької області та тих, хто тимчасово евакуювався з регіону.

З 2014 року Фонд передав для мешканців України 13 млн продуктових наборів. За цей час допомога від Фонду Ріната Ахметова, бізнесів SCM та футбольного клубу «Шахтар» охопила понад 18 млн людей.

Допомога надається в рамках програми «Рінат Ахметов — Порятунок життів».

Як отримати продуктовий набір? З питань отримання продовольчої допомоги територіальним громадам звертайтеся на безкоштовну гарячу лінію Фонду 0 (800) 509 001, або пишіть в месенджер Фонду http://m.me/AkhmetovFDU