Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

«Моя подяка — не просто формальність. Це щирі слова матері, дитині якої врятували життя», — мама 8-річного хлопчика-епілептика

04.01.2015

Сім’я багато років бореться за здоров’я сина-епілептика. Гуманітарний штаб Ріната Ахметова надав хлопчикові допомогу медикаментами. Ліки допоможуть родині, що залишилася в зоні АТО, підтримувати стабільний стан дитини. Напередодні свят, співробітники Гуманітарного Штабу отримали від мами щиро листа з подякою за допомогу синові.

«Хочу від щирого серця подякувати Рінату Леонідовичу і співробітникам Штабу за ліки для сина. Без них із Гаврюшею могла б трапитися біда. У місті мало того, що грошей немає (допомогу на дитину-інваліда мені не платять, а працювати я не можу, бо Гаврюші потрібен постійний догляд), так і в аптеках дуже часто немає потрібних ліків. Цей лист не просто формальність. Це щира подяка матері, дитині якої врятували життя, — пише Олена. — Зараз пишу цей лист, а за вікном чути залпи. Моторошно і страшно. Всі проблеми можна розв’язати, лише б не було війни! Спасибі Вам велике за те, що не кидаєте людей у біді».

Коли народився маленький Гаврило — щастю Олени та її чоловіка не було меж. Народженню довгоочікуваного хлопчика раділи і дві старші дочки. Але за місяць лікарі діагностували в сина симптоматичну епілепсію й кісту головного мозку. «Світ перевернувся, — згадує Олена. — У чоловіка тоді на нервовому ґрунті тимчасово відмовили ноги. Але ми вирішили, що будемо боротися. Лікували сина у клініках Донецька, Києва, Москви, Ізраїлю. Кололи стовбурові клітини, проходили дельфінотерапію в Донецьку, і лікування у клініці для дайверів у Єгипті».

Незважаючи на всі зусилля, Гаврюша, рік тому, почав тільки повзати. Говорити, ходити й самостійно їсти хлопчикові поки складно. Його мучать періодичні напади епілепсії. Причина цьому — кіста головного мозку, яку поки не можна видалити без ризику для життя.

Для лікування хлопчика сім’я продала все, що могла. Взяли кілька кредитів, із якими в нинішній воєнний час розраховуватися немає можливості. Влітку Олена перестала отримувати пенсію на дитину-інваліда. Роботи в місті немає, та інших доходів у сім’ї теж.

«Із хворою дитиною виїхати немає можливості, а в місті жити страшно й фінансово дуже важко. Ми виживаємо за рахунок гуманітарної допомоги Штабу Ріната Ахметова. 13 кілограм продуктів раз на два тижні — це порятунок для нас. І так живе ціле місто», — розповідає донеччанка.

Жінка звернулася по допомогу у придбанні ліків до Гуманітарного штабу Ріната Ахметова. Волонтери підібрали й доставили до Донецька протисудомні препарати. Їх Гаврилу необхідно приймати регулярно й пожиттєво.