Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

«Діти — це щастя, і вони не винні в цій війні», — мешканка Макіївки, яка чекає свою п’яту дитину

27.12.2014

Залишаючись у зоні АТО, багатодітні батьки всіма силами намагаються забезпечити своїх 4 дітей, і готуються до народження п’ятої дитини. Перед пологами, мама отримала набір для породіллі від Гуманітарного штабу Ріната Ахметова.

Острівцем спокою й любові намагаються зробити свій будинок Світлана та Олександр для своїх дітей. Часті обстріли Макіївки, перебої з продуктами й повна невизначеність, на їхню думку, не повинні торкнутися дітей. Пара виховує 2 хлопчиків і 2 дівчаток від 2 до 12 років. Світлана чекає народження п’ятої дитини:

«Буде хлопчик. Чекаємо. Лікарі з термінами трохи не вгадали, син затримується. А ми готуємося».

Дружна сім’я живе у своєму будинку. Останні місяці для них були дуже тривожними. Світлана пам’ятає дати й конкретний час усіх обстрілів, які були поруч із їхнім будинком. За її словами, у такі моменти паніки немає: «Діти звикли. Я дуже віруюча людина, і дітей привчила, що не треба боятися. Господь захистить, і все буде добре. Мене багато хто запитував — «чи не страшно народжувати в такий час?». Не страшно. Діти — це щастя, і вони не винні в цій війні».

Сім’я, як і всі, виживає у сформованих обставинах. Олександр насилу влаштувався на нову роботу, на попередній зарплату не платять уже кілька місяців. Зараз отримує невеликі гроші, але стабільно. Щоправда, на таку велику родину цього вкрай мало. Допомагають батьки, родичі.

«Підготовка до пологів із нинішніми цінами — це щось, — каже Світлана. — А ще ж решту дітей забезпечувати. Моя родичка знайшла в інтернеті інформацію про Гуманітарний штаб Ріната Ахметова, і залишила заявку на набір для породіллі для мене».

Набір від Штабу Світлана отримала на льодовій арені в Макіївці. «Спасибі величезне Гуманітарному штабу й Рінату Леонідовичу за набори для мам. Це дуже важлива допомога зараз для молодих батьків. Багато хто зараз без засобів до існування, — каже жінка. — Я надивилася на черги за гуманітаркою. Дуже шкода людей, які залишилися зовсім без копійки. Ми, як багатодітна сім’я, теж можемо отримувати,

але не стали. Поки самі справляємося. Нехай ці продукти дістануться тим, хто дійсно голодує й потребує допомоги».

Рідний дім сім’я покидати не збирається. «А куди їхати з п’ятьма дітьми?, — ставить зустрічне запитання Світлана. — Там немає ні даху над головою, ні роботи, ні визначеності». За освітою жінка біолог, до декрету працювала лаборантом у лікарні. Коли трохи підросте молодша дитина, планує повернутися на роботу. А поки родина з нетерпінням чекає свого малюка.