Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Ангел і повітряні кулі: програма «Сирітству – ні!» оголосила імена переможців конкурсу «Привітай свою маму!»

08.05.2018

Напередодні Дня матері, який Україна святкує другої неділі травня, програма «Сирітству – ні!» Фонду Ріната Ахметова провела конкурс дитячого малюнка «Привітай свою маму!». Його юні учасники змогли опублікувати свої роботи, слова подяки і привітання мамам на сторінці програми у соціальній мережі Facebook.

Згідно з умовами конкурсу, одним із переможців став учасник, який набрав найбільшу кількість голосів. Це 6-річний Андрій з Києва. На його малюнку – щаслива сім'я: мама, тато та маленький хлопчик з різнокольоровими повітряними кульками.

Ще одного переможця вибрало журі, до складу якого увійшли представники Фонду Ріната Ахметова. Це 13-річна Людмила, яка виховується в дитячому будинку сімейного типу. Дівчинка намалювала маму в образі ангела, який захищає своїми крилами дітей і кожній з них дарує своє серце та любов.

Вже незабаром Андрію та Людмилі передадуть подарунки, які діти зможуть вручити своїм мамам до свята. Це гарні портативні зарядні пристрої. А для хлопців-переможців Фонд Ріната Ахметова приготував чудові набори для занять живописом.

«Конкурс «Привітай свою маму!» – ще один спосіб нагадати суспільству про проблему сирітства в Україні, якій Фонд Ріната Ахметова приділяє пильну увагу, – сказала Наталія Баришпольська, керівник програми Фонду Ріната Ахметова. – Цей конкурс дав можливість дітям висловити свою любов найдорожчим людям на світі – мамам. Всі роботи наповнені теплом, світлом та позитивом. І всі вони ілюструють, наскільки важливо для кожної дитини виховуватися в сім'ї та мати люблячу маму. Ми дуже вдячні всім дітям, які взяли участь в конкурсі. І дуже хочемо, щоб кожна дитина зростала в сім'ї. Для цього й працює програма «Сирітству – ні!».

Завдяки програмі Фонду Ріната Ахметова сім'ї знайшли понад 9 тисяч дітей. Зараз на порталі «Сирітству – ні!» розміщені анкети понад п'яти тисяч хлопчиків і дівчаток, які мріють бути потрібними та щоб їх любили. І щоб у них коли-небудь з'явилася можливість привітати найдорожчу любу маму.