Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

«До поранення я мріяв бути відомим футболістом»: історія Саші з Авдіївки

07.05.2018

Стартував новий сезон проекту «Реабілітація поранених дітей». Цьогоріч понад 30 дітей, які постраждали внаслідок конфлікту на Донбасі, зможуть пройти курс лікування у найкращих санаторіях України. Серед них 12-річний Саша. Він живе в прифронтовій Авдіївці, вчиться в шостому класі, цікавиться математикою і дуже любить футбол.

«До поранення я мріяв бути відомим футболістом, – згадує Саша. – У нас раніше все було по-іншому. У нас було багато людей. Можна було гуляти де хотіли, ніхто не хвилювався. Коли почалися бойові дії, все змінилося. Кулі двічі вже влітали в дім, де я живу».

Тепер хлопчина майже не гуляє на вулиці – боїться. Через трагедію, яка трапилася з ним два роки тому. У червні 2016-го, коли хлопчик пішов до крамниці, раптово пролунала автоматна черга – відчув гострий біль. Врятував дитину друг, який посадив Сашу на велосипед і відвіз додому.

Куля наскрізь пройшла через ногу, зачепивши кістку. Три тижні дитина провела в лікарні. Поруч весь час була бабуся, Валентина Василівна – найрідніша для Саші людина. Батько хлопчика помер, а матір позбавили батьківських прав.

«Через кілька днів після того, як Сашу поранило, нам подзвонили зі Штабу Ріната Ахметова та запропонували путівку в санаторій, – розповідає Валентина Василівна. – Саша пройшов курс реабілітації, цьогоріч їдемо знову. Велике спасибі, що не покинули мою дитину в біді. Самі б не змогли собі дозволити таке лікування».

За два роки в проекті «Реабілітація поранених дітей» Штабу Ріната Ахметова взяли участь 80 дітей. Дев'ятеро з них отримали технічні засоби відновлення і медикаменти. Інші (71 дитина) пройшли курс лікування у найкращих санаторіях України.

В одному з них від сьогодні лікується і Саша з Авдіївки, який мріяв стати відомим футболістом.