Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Добрі справи – як щоденний обов'язок!

15.03.2018

Сьогодні, 15 березня, у всьому світі відзначають День добрих справ. Люди, які беруть участь в різних заходах або флешмобах, показують, що робити добро можна в будь-який час і в будь-якій ситуації. Для Фонду Ріната Ахметова це, по суті, професійне свято. Оскільки добрі справи – щоденний обов'язок – рятувати людські життя. Найбільша програма Фонду – Гуманітарний штаб націлений на допомогу людям, які опинилися на межі виживання, борються з важкими хворобами, опинилися в складних життєвих ситуаціях. Хіба може бути щось важливіше, ніж людське життя?

Сьогодні завдання Штабу – допомога тут і зараз людям, які її гостро потребують. Як, наприклад, дворічна харків'янка Варвара Івакіна. Дівчинку мучила задишка, судоми, поганий сон. Майже півроку батьки не знали, на що хворіє дитина. І лише коли донька потрапила в реанімацію, лікарі встановили діагноз. Зробивши УЗД під наркозом, побачили проблему в серці. У Варвари була відкрита артеріальна протока, через що змішувалася венозна й артеріальна кров, що вбивало легені.

Ваду, як у Варвари, усувають за допомогою оклюдера. Імплант закриває отвір між передсердями. Розріз грудної клітки в таких випадках не роблять. І вже наступного дня дитину виписують додому.

Батьки були в розпачі, коштів на придбання оклюдера сім'я не мала. На допомогу прийшов Гуманітарний штаб, який в межах програми «Здорове серце» купує дорогі пристрої для дітей з Донецької, Луганської, Харківської та Запорізької областей. Допомогли і Варварі – зараз дівчинці дозволяють лише трішки гуляти на вулиці, але вже через місяць медики дозволять навіть бігати.

Гуманітарний штаб Ріната Ахметова врятував понад 1 мільйон осіб. Понад 12 мільйонів наборів виживання видали нужденним мирним жителям Донбасу. Більш ніж 10 тисяч людей, половина з яких діти, отримали допомогу на лікування.