Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Допомогти почути світ!

03.03.2018

Чути різноманітні звуки – природу, музику, голоси близьких, на жаль, можуть не всі… Однак  новітні технології дають змогу хоча б частково повернути таким людям слух за допомогою хірургічного втручання або сучасних апаратів. У цьому дітям, які проживають на Донбасі, з проблемами слуху допомагає Гуманітарний штаб Ріната Ахметова.

3 березня у світі святкують Міжнародний день охорони здоров’я вуха і слуху. Всесвітня організація охорони здоров’я закликає всіх уважніше ставитися до проблеми глухоти, адже від неї, на жаль, ніхто не застрахований. Саме проблеми зі слухом найчастіше призводять до інвалідності. Хоча у разі з дітьми, у яких глухота розвинулася внаслідок хвороб, лікарі ще можуть встигнути втрутитися й не дозволити недузі позбавити дитину можливості чути. Адже за статистикою, на 1000 новонароджених одна дитина народжується з повною глухотою, у двох-трьох вона розвивається в перші два роки життя.

Коли лікування не дає результатів, використовують сучасні технології. У межах програми «Адресна допомога» Гуманітарний штаб допомагає дітям, у яких є проблеми зі слухом.

«Вже чотири роки Штаб допомагає дітям-переселенцям зі слабким слухом, а також дітям із сімей пільгових категорій, зокрема тим, що проживають на непідконтрольній території, – каже Анастасія Кладова, керівник програми «Адресна допомога» Гуманітарного штабу Ріната Ахметова. – Купуємо легкі й міцні слухові апарати. Вони не створюють додаткового навантаження на мозок. Чітко відтворюють мовлення й не зливаються з загальним шумом. Такі пристрої отримали 47 дітей».

«Після того, як отримали позитивну відповідь від Гуманітарного штабу Ріната Ахметова, ми були просто щасливі. Ми зрозуміли, що в нас є шанс на повноцінне життя», – каже мешканка Рубіжного Катерина Ракова, син якої – трирічний Ігор через вроджену приглухуватість практично не чув і не говорив. Тепер, стверджують лікарі, за допомогою сучасних маленьких пристроїв у вусі хлопчик зможе розпізнавати навіть шепіт і почати нормально розмовляти.

Більш ніж 10 тисяч мирних жителів Донбасу, з яких 5 тисяч – діти, отримали допомогу на лікування за програмою «Адресна допомога».