Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Фонд Ріната Ахметова – найвідоміший серед благодійних організацій України

28.02.2018

Найбільш впізнаваною благодійною організацією в Україні є Фонд Ріната Ахметова. За даними соціологічного дослідження «Благодійність і волонтерство 2017», проведеного компаніями GFK Ukraine і CoreStone, про роботу Фонду знають 58% українців.

Фонд також входить до трійки лідерів благодійних організацій України за рівнем довіри, поряд із Міжнародним комітетом Червоного Хреста та Товариством Червоного Хреста в Україні. Водночас важливо зазначити, що благодійні програми Фонду Ріната Ахметова, спрямовані на допомогу мирним жителям Донбасу, порятунок і лікування дітей, допомогу дітям-сиротам, – фінансуються однією людиною. Наймасштабніша програма Фонду – Гуманітарний штаб Ріната Ахметова. На сьогодні це найбільша гуманітарна місія в Україні, за період роботи якої врятовано життя більш ніж 1 мільйона людей.

«Фонд завжди демонстрував повну відкритість у своїй діяльності, – каже Роман Рубченко, директор Фонду Ріната Ахметова. – Він допомагає людям, які опинилися в критичних життєвих ситуаціях, працюючи за принципом «допомогти тут і зараз». І дуже важливо, що люди довіряють Фонду».

Соціологічне дослідження «Благодійність і волонтерство 2017» проведене компаніями GFK Ukraine і CoreStone. Опитування проходило з 17 січня до 6 лютого 2018 року в містах із населенням понад 50 тисяч осіб, участь у ньому взяли також експерти благодійних організацій.