Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Допомогти тут і зараз: 12 років програмі Фонду Ріната Ахметова. БЛОГ Олександра Вишнякова, директора Фонду Ріната Ахметова

15.01.2018

Допомога тут і зараз людям, які опинилися в складній ситуації – така місія програми «Адресна допомога» Фонду Ріната Ахметова, нині їй виповнюється 12 років.

Уже 12 років люди отримують цільову індивідуальну допомогу, завдяки якій десятки тисяч жителів України змогли вижити, змінити свою долю на краще і втілити мрії, раніше недосяжні через хворобу.

Тепер здійсниться мрія 11-річного Володі з Маріуполя – талановитого хлопця, який марить про кар'єру музиканта. Володя навчився читати ноти раніше, ніж почав говорити. Музика стала метою його життя. Але мрія дитини виявилася під загрозою через хворобу – кісту плечової кістки, за якої навантаження на праву руку протипоказане.

Хлопчику зробили операцію, але трапився рецидив: кіста роз'їла кісткову тканину. Порожнечі потрібно було заповнити дорогим біоімплантом. Грошей на таку операцію у мами, яка виховує дитину одна, не було. Тоді вона звернулася до Гуманітарного штабу Ріната Ахметова.

Сьогодні 11-річний флейтист знову займається улюбленою справою – відновив заняття практично відразу після операції, навіть не знявши з руки пов'язку. Вчителі пророкують йому майбутнє великого музиканта. Мрія сильніша за біль, і тепер дитина впевнена: вона здійсненна.

За останні чотири роки програма «Адресна допомога» була неабияк розширена. Війна принесла нові трагедії та нові проблеми, які люди поодинці розв'язати не можуть. Всі три з половиною роки роботи Гуманітарного штабу адресна допомога таким людям була одним із головних завдань.

За 41 місяць роботи програми в межах Гуманітарного штабу таку допомогу отримали понад 50 тисяч осіб. З них 5 тисяч – діти.

Рік тому в Мар'їнці через обстріли постраждали 33 мирних жителів. Одна з жінок отримала осколкові поранення голови та спини, інша – кульове поранення в ногу.

Знадобилися термінові операції. Лікарі були готові їх зробити, але виникла серйозна проблема – брак потрібних медикаментів. Їх і доставили працівники Гуманітарного штабу.

Рахунок поранених, яким була надана оперативна допомога, йде на сотні. Причому важливо було не тільки врятувати життя цим людям, а й забезпечити повне одужання. Особливо це стосується поранених дітей, реабілітація яких стала окремим напрямом програми.

Всі ми хочемо, щоб швидше прийшов мир. Але поки його немає, Гуманітарний штаб буде там, де страждають люди. Потрібно підтримати кожного, хто чекає на допомогу.

ДЖЕРЕЛО