Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

8 тисяч 827 святкових днів. БЛОГ Наталії Ємченко, директора зі зв'язків з громадськістю та комунікаціями СКМ

11.12.2017

9 грудня 2009 року Фонд Ріната Ахметова запустив національний портал усиновлення «Сирітству – ні!». Порталу 8 років.

І за 8 років його роботи мій особистий головний висновок – так, кожному з нас потрібна сім'я. Довіра, прийняття, підтримка, любов. Але сім'я – це набагато більше, ніж батьки, чоловік чи дружина, діти. Сім'я – це певні стосунки. Сім'я – це близькі люди, це друзі, це колеги. Сім'я – це вибір. Передусім – для нас, дорослих.

У програмі «Сирітству – ні!» 8 років тому ми зробили вибір. І ось ми – сім'я. Вже 8 років ми сім'я. Вже 8 років ми допомагаємо дітям без тата й мами знайти нових батьків. Нові сім'ї. Новий дім. І ми допомагаємо дорослим, які зробили вибір на користь усиновлення, пройти цей справді складний шлях за підтримки однодумців.

Ми – сім'я, тому що не можна, не виходить допомагати створювати сім'ї й не бути сім'єю. Ми – сім'я, і ​​саме завдяки цьому за 8 років 8827 дітей знайшли (а ми були поруч і допомагали їм усім, чим могли) нові сім'ї. 8827 анкет, які ми видалили з нашого сайту з криками «ура». 8827 кроків нашої країни від інтернатної системи.

Ми – найбільша та найсвятковіша сім'я в Україні. У нас 8 тисяч 827 святкових днів на рік. Як день народження, але тільки краще. 8 тисяч 827 днів народження серцем. Так насправді ми бачимо та називаємо кожне усиновлення.

Бориспільці Наталя і Вадим І. – частина нашої родини. Вони світло. І сила. І радість. Вісім років тому ми починали разом: ми запустили портал, а у Вадима та Наталі з'явилася перша дитина – трирічна Наталя. Наталя, народжена серцем. Тоді, вісім років тому, історія Наталі І. стала всього лише одинадцятою історією успіху нашого порталу. Нам тоді здавалося, що ми зрушили гори та піднялися на них одночасно. А виявилося, що це був тільки початок. Через три роки у Вадима та Наталі народилася Соломійка. Хотілося написати «рідна», але це буде неправильно, тому що в родині І. всі дітки – рідні. Рік тому дівчаток стало вже троє. Трирічну Іванку з Краматорська Вадим і Наталя побачили на порталі «Сирітству – ні!» і блискавично вирішили: не можна її там залишати. Крихітну людинку покинули в пологовому будинку, і за своє коротке життя вона змінила три дитячих будинки. Тепер у неї – тато, мама, дві сестри, дім і любов.

Наталя і Вадим І. кажуть: взяти прийомну дитину – це велике рішення і велика відповідальність. Це не геройство, не разовий подвиг, це назавжди. Це повинно бути під силу.

Ми сім'я, яка щороку стає більшою.

У 2017 році на порталі «Сирітству – ні!» знайшли свої сім'ї 438 дітей. Найчастіше дітки знаходили сім'ї в Донецькій, Дніпропетровській, Одеській, Харківській та Запорізькій областях. Мінімум одна дитина на день. Мінімум щоденне свято.

Наші прийомні тати й мами прекрасні, і ми вирішили в день народження порталу розповісти про трьох із них. Про трьох серед тисяч. Точніше – показати. Бо кажуть вони самі, і це зворушливо, сильно, смішно одночасно.

Коли ми придумали ці ролики, ми просто хотіли поділитися теплом і радістю. Але якщо чесно, нам здається, що їх обов'язково повинні подивитися всі. Тому що вони – щеплення від нудьги. І заряд сили. І концентрат любові.

Вони звичайні чарівники. Які навколо нас. Вони частина нашої Великої сім'ї, в якій 8 тисяч 827 свят. І з кожним днем ​​цих свят дедалі більше.

Зараз на порталі 7 тисяч 695 анкет. І якщо ви зробили вибір на користь сім'ї, хочете дати щастя маленькій людині й отримати його навзаєм – ось 7695 шансів. 7695 дітей, яким терміново потрібно в сім'ю. 7695 майбутніх свят для нашої сім'ї. Дуже в це вірю.

ДЖЕРЕЛО