Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

День волонтера щорічно святкують понад 140 мільйонів добровольців у всьому світі

05.12.2017

Згідно з даними ООН, в усьому світі налічується приблизно 140 мільйонів волонтерів. В Україні упродовж минулого року волонтерською діяльністю займалися 14% українців. Зараз допомога цих людей особливо важлива та необхідна на Донбасі.

Міжнародний день волонтера щорічно святкують 5 грудня. Цього дня вітають людей, для яких немає чужої біди, хто завжди готовий прийти на допомогу. Добровольці також є частиною команди Штабу Ріната Ахметова – найбільшої гуманітарної місії в Україні. У діяльності Гуманітарної штабу взяли участь понад 5000 волонтерів. Завдяки цьому Штаб щодня рятує найцінніше – за три роки роботи вдалося зберегти понад мільйон життів.

Волонтери Штабу допомагали евакуювати людей із зони конфлікту, доставляли ліки хворим і організовували пункти видавання продуктів. Однак основним напрямком їхньої роботи залишається гуманітарна допомога. Волонтери приймають і розвантажують фури, перевіряють продукти, а також формують набори виживання, які доставляють і видають нужденним.

«Ці люди, щодня реагуючи на суспільні виклики та біль інших, завжди готові підтримати тих, хто потребує допомоги. В умовах війни багато хто з них став надійною опорою для тисяч найбільш незахищених жителів Донбасу: дітей, людей похилого віку, інвалідів. У серпні 2014 року до Донецька прибула перша колона з продуктами. Тоді сотні волонтерів на «Донбас Арені» комплектували набори виживання для мирних жителів», – зазначив Олександр Вишняков, директор Гуманітарного штабу Ріната Ахметова.

За три роки волонтери Штабу видали майже 12 мільйонів наборів виживання з обох боків лінії зіткнення.