Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

80 дітей з Донбасу взяли участь у проекті «Реабілітація поранених дітей»

19.10.2017

19 жовтня відбувся прес-брифінг Гуманітарного штабу Ріната Ахметова на тему: «Реабілітація поранених дітей»: результати роботи за 2 роки».

З початку проекту 10 березня 2016 року допомогу отримали 80 потерпілих дітей із Донбасу. 71 із них пройшла курс реабілітаційного лікування в санаторіях, ще 9-м були видали технічні засоби для відновлення і медикаменти.

«З проханням допомогти пораненим дітям на гарячу лінію штабу дзвонили батьки з різних куточків Донбасу. Найбільше заявок на реабілітацію надійшло з Донецька, Маріуполя, Авдіївки, Краматорська. Також допомогу отримали юні жителі Гірника, Красногорівки, Мар'їнки, Антрацита, Єнакієвого та Харцизька», – розповів Олександр Вишняков, директор Гуманітарного штабу Ріната Ахметова.

Ірина Темерко, керівник програми «Адресна допомога», в межах якої проходить проект, повідомила, що більшість дітей, які отримали допомогу, родом із Донецької області – 84,5%. З Луганської – 15,5%.

Кожна четверта дитина з найважчими травмами пройшла курс відновлення більш ніж один раз. Для проведення курсу реабілітації були обрані санаторії в Слов'янську, Бердянську та Запоріжжі. Заступник головного лікаря санаторію «Слов'янський курорт» (м. Слов'янськ) Володимир Тарелкін, який приєднався до брифінгу за допомогою відеозв'язку, зазначив, що у всіх дітей, які проходили курс відновлення, покращився стан здоров'я.

За даними ЮНІСЕФ, оприлюдненими в 2017 році, під час війни на Донбасі загинуло 70 дітей. Ще 222 дитини отримали поранення різного ступеня тяжкості.