Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Допомога Гуманітарного штабу важлива для більшості українців. БЛОГ Римми Філь, координатора Гуманітарного штабу Ріната Ахметова

07.10.2017

Четвертий рік на Сході України страждають люди. Там йде війна, яка принесла мирним жителям море горя і біди, а головне – забрала тишу. До сих пір в зведеннях обстріли селищ, поранення мирних жителів, руїна. У цих абсолютно нелюдських умовах люди не живуть – виживають.

Про події на Донбасі рідше говорять в новинах. Але проблема та біда залишилися. І чим довше вони тривають, тим більше українців розуміють, що мирні люди потребують допомоги. Вони співпереживають і готові допомагати. Водночас довіряючи волонтерам і благодійникам.

Про це свідчать результати опитування за грудень минулого року Київського міжнародного інституту соціології. За даними соціологів, найбільшу довіру серед українців мають церква та волонтери. Понад 53,5% довіряють людям, які з власної ініціативи допомагають тим, кому складніше. Тобто, довіряють тим, хто допомагає справами.

Довіра – поняття дуже важливе та багатогранне. Його можна досягти тільки кропіткою, важкою і дуже системною роботою. Роботою, яка не обчислюється годинами за столом, а йде від самого серця.

З початку бойових дій щодня допомагає людям Гуманітарний штаб Ріната Ахметова, діючи виключно за принципом – допомагати там, де допомога найбільше потрібна, і тим, хто найбільше її потребує. Люди похилого віку, люди з інвалідністю, діти – багато хто з них просто б не вижив без допомоги Штабу. За час його роботи видано майже 12 000 000 наборів виживання, це понад 130 000 тонн продуктів.

Адресну допомогу отримали понад 50 000 осіб. А допомога на лікування була надана понад 8 700 особам – майже половина з них діти.

За цими величезними цифрами – людські життя. Життя кинутих напризволяще людей похилого віку, життя маленьких хворих дітей, життя найбільш вразливих і незахищених.

Кожна історія – величезна трагедія. Коли виникає перед людиною дилема – жити чи ні...

За даними дослідження, проведеного в серпні 2017 року, майже 80%, а це абсолютна більшість населення країни, позитивно оцінюють діяльність Гуманітарного штабу та вважають його роботу дуже важливою.

Це дуже високий показник. Це не просто цифри та висока оцінка. Це – ставлення і довіра. Це – ті самі почуття у відповідь, і щирі почуття простих людей, яким допоміг і допомагає Рінат Ахметов. Тому що інакше не може бути, адже його допомога землякам щира та йде від самого серця.

ДЖЕРЕЛО