Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Казковий Переполох у День усиновлення

02.10.2017

30-го вересня в Києві відбувся захід із нагоди Дня усиновлення – щорічного свята усиновителів, опікунів, прийомних батьків та батьків-вихователів.

27 дітей із дитячих будинків сімейного типу, прийомних та опікунських сімей приїхали з Кривого Рогу, Кропивницького, Харкова, Борисполя й Києва, щоб зануритися в чарівний світ, який організувала для них команда програми «Сирітству – ні!».

«Одного разу в казці. Казковий Переполох» – під такою назвою пройшов святковий квест, у якому діти й дорослі пробиралися слідами магічних ельфів, знаходили підказки, справлялися з випробуваннями і збирали «чарівну книгу», яку, за легендою, розірвав ураган злого чаклуна Чаривана.

Щоби розважити батьків і їхніх дітей, також було організовано екскурсію телеканалом «Україна». А супроводжувала учасників відома журналістка і ведуча програми «Сьогодні» Марина Кухар.

«В Україні тисячі дітей, які залишилися без батьківського тепла. Для маленької людини це – велика трагедія. У кожної дитини має бути сім’я, це є запорукою її формування як особистості. В Україні є благодійні організації, які допомагають дітям знайти родину. І ця турбота дає шанс сиротам на щасливе життя», – поділилася емоціями ведуча телеканалу «Україна».

Святковий захід до Дня усиновлення було організовано Фондом Ріната Ахметова в межах програми «Сирітству – ні!», яка діє в Україні вже 9 років. За цей час нові сім’ї знайшли більш 8700 дітей. «Кожна дитина в Україні має жити в родині – така філософія роботи нашої програми. Фонд Ріната Ахметова робить усе можливе для того, щоб діти жили і виховувалися в родинах. Ми надаємо допомогу прийомним сім’ям, дитячим будинкам сімейного типу, співпрацюємо з інтернатами. Тільки за 9 місяців цього року 397 дітей влаштовано в сім’ї. Анкети ще восьми тисяч дітей розміщені на нашому сайті. Діти чекають і сподіваються», – зазначила Наталія Баришпольська, керівник програми «Сирітству – ні!».

Після закінчення заходу відбувся святковий фуршет із подарунками дітям – теплими пледами, що зігріють холодної осені.