Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Діти війни: Гуманітарний штаб допоміг десятирічній Даші повернутися до здорового життя

28.09.2017

З початку воєнного конфлікту на Донбасі, за даними ЮНІСЕФ, від снарядів і мін постраждало понад двісті дітей. Війна триває, і кількість постраждалих продовжує зростати.

Два роки тому біда спіткала десятирічну Дашу з Бахмута. Десятки снарядів розривалися на околиці її рідного міста в той час, коли дівчинка з однокласником поверталися зі школи додому. Діти опинилися в епіцентрі обстрілу. У результаті поранень однокласник Дар’ї загинув, а її з численними пораненнями рук, ніг і спини доставили в лікарню.

Дівчинка дістала важкі травми й потребувала тривалого курсу відновлення. Повернутися до здорового життя Даші допоміг Гуманітарний штаб Ріната Ахметова, надавши допомогу в межах проекту «Реабілітація поранених дітей».

«Даша пройшла курс реабілітації. У неї майже перестала боліти спина. А ще вона навчилася плавати», – розповіла Олена Манукалова, мама Дарини.

Уже друге літо Дарина приїжджає в санаторій «Славкурорт». Після численних процедур дівчинка почувається набагато краще. Особливо їй подобаються лікувальні ванни, масажі і фізкультура. А ще Дарина дуже любить відпочивати біля озера, спілкуючись із рідними і друзями.

«Велике спасибі Рінату Леонідовичу! Нехай Бог береже таких людей!» – ділиться емоціями Олена Манукалова.

Проект «Реабілітація поранених дітей» стартував у березні 2016 року. За цей час відновлювальні курси пройшли 76 дітей, які дістали поранення під час обстрілу. Хлопчики й дівчатка з гарячих точок Донбасу побували в санаторіях Запоріжжя, Бердянська та Слов’янська. Діти приїжджають сюди зі страшними діагнозами: контузія, осколкові поранення, втрата кінцівок. Для кожного з пацієнтів добирають індивідуальну програму лікування.

«Дітям видають індивідуальні засоби реабілітації: ортези, протези і спеціальне взуття. Для дітей, які дістали особливо важкі поранення, є можливість пройти курс реабілітації повторно. Штаб Ріната Ахметова робить усе можливе, щоб дітки змогли повернутися до повноцінного життя, тому що життя в них тільки починається», – зазначив Олександр Вишняков, директор Гуманітарного штабу Ріната Ахметова.