Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Оклюдер для маленьких сердечок. Як отримати допомогу?

19.09.2017

Гуманітарний штаб Ріната Ахметова продовжує надавати допомогу дітям, які страждають важкими серцевими захворюваннями. У межах проекту «Здорове серце» 21 дитина отримала допомогу на проведення операцій і відновлення.

Кожну операцію медики проводять безсмуговим ендоваскулярним методом, який дає можливість пацієнту назавжди забути про страшний діагноз і швидко відновитися після хірургічного втручання. Подібні операції в Україні проводяться вкрай рідко.

Однією зі щасливих пацієнток стала трирічна Мирослава Білих із Маріуполя. У дівчинки після народження не закрилася міжартеріальна протока. Вада серця надалі загрожувала дитині інвалідністю, тому їй терміново потрібно було вживити оклюдер. Однак грошей на дорогий імплант у батьків дівчинки не було. На прохання про допомогу відгукнувся Гуманітарний штаб Ріната Ахметова й забезпечив проведення операції на серці дитини. Все пройшло успішно, і в Київському Інституті серця медики повернули дівчинку до здорового життя.

«Спасибі величезне Фонду Ріната Ахметова. За те, що допоміг і не залишив у біді. Ми тепер можемо навіть займатися спортом і танцями. Більше в нас немає обмежень і ми можемо жити повноцінним життям!», – з радістю зазначила Олена Білих, мама Мирослави.

Допомогу від Гуманітарного штабу в межах проекту «Здорове серце» можуть отримати діти віком до 18 років, які проживають у Донецькій, Луганській, Харківській і Запорізькій областях. Проект передбачає надання допомоги для проведення операцій на серці дітям із діагнозом відкрита артеріальна протока і вторинний дефект міжпередсердної перегородки.

Докладніше дізнатися про проект можна на офіційному сайті Гуманітарного штабу. Щоби залишити заявку, необхідно зателефонувати на гарячу лінію 0–800–509–001.