Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Адресна допомога для дітей-сиріт проекту «Наставництво»

07.07.2017

Діти-сироти з інтернатів Святогірська й Маріуполя Донецької області, які беруть участь у проекті «Наставництво» Фонду Ріната Ахметова, пройшли медичне обстеження.

Ініціатива була реалізована за спільної співпраці програм Фонду «Адресна допомога» й «Наставництво».

«Ми намагаємося підтримати дітей, які позбавлені батьківського піклування. Фонд Ріната Ахметова приділяє особливу увагу проблемі дітей-сиріт в Україні. Тому ми направили дітей, які беруть участь у програмі «Наставництво», на медичне обстеження, щоби виявити, чи є в когось  проблеми із зором. За підсумками обстеження декому було виписано окуляри, деякому – коригувальні лінзи. Фонд закупив окуляри й лінзи в необхідній кількості й передав дітям», – розповіла Наталія Баришпольська, керівник програми «Сирітству – ні!».

За час роботи програми «Сирітству – ні!» 8 704 дітей-сиріт знайшли сім’ю. У межах проекту «Наставництво» пройшло 11 тренінгів, на яких було навчено 107 потенційних наставників. Всього було сформовано 43 пари «наставник-дитина». Наставники допомагають дітям-сиротам визначити свій життєвий шлях, обрати професію і набути корисних навичок.