Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

«Через війну діти почали хворіти». Як отримати Адресну допомогу?

19.06.2017

Гуманітарний штаб Ріната Ахметова продовжує допомагати жителям Донбасу. Прості люди, які вимушено проживають у зоні військового конфлікту, гостро потребують підтримки й допомоги.

Багатодітна сім’я Бабан із Красногорівки Донецької області в результаті обстрілів позбулася будинку. Здоров’я дітей сильно погіршилося, вони досі не можуть забути, як голодували. Зараз сім’я живе в сусідів і дуже потребує допомоги.

Щотижня вони приходять, щоб перевірити – чи не пограбували їхній будинок мародери? Будівля повністю розбита. Постраждало все: ворота, стіни, паркан. Марина згадує, як вони дивом вижили під час обстрілу.

«У мене син спав у залі. Осколки залетіли. Йому обпекло осколком ногу. І тут відразу він вискакує, і залітає другий снаряд під вікно, де ми з дівчатами спали», – розповідає Марина Бабан.

Кілька місяців сім’я ховалася в підвалі, який ледь не став їхньою могилою. «У підвалі навіть ховатися було ніде: обрушився пласт, було влучення у фундамент», – пояснює жінка.
Люди кілька місяців жили в нестерпних умовах – без світла і води. «Все перекрили, перебили. Готували на вогнищах! У нас, як перший рік війни, – дійсно був голод», – розповідає жінка.

У восьмирічної Даші на нервовому ґрунті розвинувся псоріаз. Старша дочка Олена стрімко почала втрачати й без того слабкий зір. Зараз сім’ї допомагає Гуманітарний штаб.

«У мене діти забули, що таке хліб. Потім з’явилася допомога від Ріната Ахметова, спасибі, звичайно. Ось це виручає нас», – пояснює Бабан.

За час своєї роботи Гуманітарний штаб Ріната Ахметова видав понад 11 млн 786 тис. продуктових наборів з обох боків лінії розмежування, також надав адресну допомогу на лікування та операції понад 8 тисячам дорослих і дітей.

«Штаб Ріната Ахметова особливу увагу приділяє дітям, – каже керівник програми «Адресна допомога» Ігор Хаджинов. – Всі проекти орієнтовані на допомогу мирному населенню, які опинилися в складних умовах у зоні воєнного конфлікту. Ми намагаємося надати максимально ефективну допомогу тим, хто її вкрай потребує».

Хто може отримати допомогу?

Адресну медичну допомогу можуть отримати:

  • жителі Донецької та Луганської областей;
  • тимчасові переселенці, які мають відповідну довідку.

Адресну медичну допомогу надають дітям, які належать до таких пільгових категорій:

  • сім’ї, які виховують дітей-сиріт, дітей під опікою;
  • багатодітні сім’ї з 3 і більше дітьми до 18 років;
  • матері-одиночки або вдови з дітьми до 18 років;
  • сім’ї, що опинилися в складних життєвих обставинах (сім’ї, у яких більш ніж одна тяжкохвора особа).

Адресна медична допомога надається дорослим мирним громадянам, що належать до таких пільгових категорій:

  • одинока мати / батько чи бабуся / дідусь-опікун;
  • дитина й мати / батько, постраждалі в результаті бойових дій, ДТП, пожеж і т. д.;
  • юнак / дівчина віком від 18 до 25 років, які потребують допомоги для лікування / операції виліковного захворювання.

Заявки на адресну медичну допомогу можна залишити на гарячій лінії Гуманітарного штабу 0800 509 001 або надіслати на електронну адресу [email protected].