Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

АНОНС. Допомогти вижити: Гуманітарний Штаб Ріната Ахметова представить у Брюсселі свідчення мирних жителів – очевидців війни на Донбасі

29.05.2017

Війна на Сході України почалася наприкінці травня 2014 року. Упродовж останніх трьох років щодня ведуться бойові дії з величезними втратами військових і цивільних осіб. Війна забирає в людей – близьких, будинки, їхнє майбутнє. У центрі Європи, у 21 столітті.

Від збройного конфлікту гинуть діти й люди похилого віку, вони живуть у страху й голоді: щодня мільйони людей намагаються вижити в нелюдських умовах. І всім їм без винятку потрібна гарантія безпеки, миру та припинення війни.

За даними УКГВ, 3,8 мільйона людей потребують гуманітарної допомоги. З них 2,3 мільйона людей живуть на непідконтрольних Україні територіях (включно з 0,6 мільйона людей, що проживають уздовж лінії розмежування). 0,3 мільйона нужденних – це тимчасові переселенці на підконтрольних територіях. Крім того, згідно з останнім аналізом продовольчої безпеки та вразливості, орієнтовно 620 000 людей на Донбасі живуть в умовах продовольчої нестабільності, з яких приблизно 38 000 є ВПО. Це найбільша людська трагедія Європи з часів Другої світової війни.

Гуманітарний штаб Ріната Ахметова є особистою ініціативою, він був створений для швидкого реагування й надання практичної допомоги мирним жителям, які потрапили в складну ситуацію в результаті конфлікту. Він надає програми підтримки пораненим і важкохворим дітям, надає психологічну допомогу дітям із травмою війни і став провідним постачальником гуманітарної продовольчої допомоги для найбільш незахищених груп мирного населення.

Штаб був створений для того, щоб допомогти максимальній кількості людей пережити найважчий період.

Це робить нинішню роботу Гуманітарного Штабу Ріната Ахметова й міжнародних місій в Україні (як-от Червоний Хрест, ООН, ЮНІСЕФ, Людина в біді й ін.) особливо важливою.

Саме завдяки об’єднаним зусиллям міжнародних гуманітарних місій, Гуманітарного Штабу Ріната Ахметова й місцевих НГО, за ці три роки вдалося запобігти гуманітарній катастрофі в центрі Європи.

Гуманітарний штаб Ріната Ахметова допоміг вижити понад 1 млн людей.

Але люди, які постраждали від війни, і далі потребують допомоги й механізмів підтримки. Необхідно залучати зусилля й увагу урядів, бізнесу та громадянського суспільства зараз і в майбутньому, щоб допомогти людям вижити і стати на ноги. Гуманітарна допомога вимагає особистої участі, і будь-яка діяльність має значення, якщо ми хочемо покласти край стражданням і повернути людяність і цінність людського життя на своє місце, на саму вершину наших пріоритетів.

Свідки й жертви війни розкажуть свої особисті історії. Гуманітарний штаб Ріната Ахметова спільно з Організацією Об’єднаних Націй будуть говорити про нинішню гуманітарну ситуацію на Донбасі та про допомогу Штабу. Прес-конференція відбудеться в Брюссельському прес-клубі у вівторок, 30-го травня о 14:00 (15:00 за Києвом).