Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Яка самооцінка у вашого підлітка? ОНЛАЙН-ТЕСТ

28.10.2018

 

Психологічна служба Гуманітарного штабу Ріната Ахметова запустила новий онлайн-тест «Що ви знаєте про свій емоційний інтелект?». Питальник допоможе батькам зрозуміти, як їхня дитина оцінює себе, свої сили й можливості.

Самооцінка дитини починає формуватися в дошкільному віці, але тільки в підлітковому віці вона починає набувати свою важливість для дитини. Сам по собі підлітковий вік складний і крихкий як для самих дітей, так і для їхніх батьків. Це період підготовки до дорослого життя. Підліток починає більше звертати увагу на свою зовнішність, вибудовує стосунки з протилежною статтю вже на основі симпатії, а не дружби. Найчастіше шукає самостійно розв'язання проблем, рідко приймає готові рішення дорослих. Для підлітків характерним є заперечення і протест у всьому. Самооцінка відіграє велику роль у формуванні ще незрілої особистості.

Сам процес формування самооцінки відбувається в міжособистісному спілкуванні з дорослими й однолітками. Добрі взаємини між підлітком і дорослим будуть допомагати йому: соціалізуватися, підвищувати його внутрішній статус, що в результаті впливає на його реальний статус серед друзів.

Дізнатися більше і пройти тест.