Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Додаткові перевірки переселенців. За що можуть позбавити соцвиплат?

25.07.2017

Зараз можна зустріти недостовірну інформацію про те, що переселенцям уже не потрібні довідки ВПО. На жаль, це не так. Більше того, представникам управління соцзахисту дали право на додаткові перевірки внутрішніх переселенців. Юристи Всеукраїнського благодійного фонду «Горение» розповіли про те, за що можуть призупинити соціальні виплати. Про це пишуть «Донецкие новости».

Після подання переселенцем заяви на призначення або відновлення соціальних виплат, працівники органів соціального захисту проводять перевірку достовірності інформації про фактичне місце проживання. Перевіряти, чи дійсно переселенець має право на допомогу, вони можуть раз на півроку.

Але постановою Кабінету міністрів України № 365 працівників соцзахисту уповноважили проводити додаткові перевірки. І статися вони можуть у будь-який день.

Додаткову перевірку проведуть у 4 випадках:

  • наявність у органів соцзахисту інформації про те, що переселенець змінив фактичне місце проживання й не попередив про це вчасно;
  • наявність інформації про те, що внутрішньо переміщена особа повернулася на тимчасово непідконтрольну територію України або виїхала за кордон;
  • повідомлення від Ощадбанку про те, що переселенець не пройшов фізичну ідентифікацію;
  • рекомендація Мінфіну за результатами верифікації соціальних виплат із зазначенням конкретних причин для припинення відповідних виплат.

ДЖЕРЕЛО