Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

До уваги жителів непідконтрольної території

11.04.2017

Щодня на гарячу лінію Гуманітарного штабу Ріната Ахметова надходять дзвінки про видавання Штабом продуктових наборів на непідконтрольній території. Однак ця інформація не відповідає дійсності. З 28 лютого 2017 року Гуманітарний штаб Ріната Ахметова не має можливості видавати допомогу на непідконтрольній території. Робота Штабу спочатку була заблокована, а пізніше – заборонена. Допомоги втратили 500 000 осіб.

Протягом усього березня й першого тижня квітня на гарячу лінію Гуманітарного штабу надходять дзвінки від благоотримувачів із непідконтрольної території. Телефонують люди похилого віку, молоді мами й батьки-одинаки. Телефонують із Донецька, Макіївки, Тореза та інших міст. Люди повідомляють про те, що до них додому приходять нібито волонтери Гуманітарного штабу і складають списки на отримання допомоги. Що з’являються чутки про те, що в окремих пунктах видавання продовжують отримувати допомогу від Штабу Ріната Ахметова.

Звертаємо увагу мешканців непідконтрольної території! Наші пункти видавання зараз не працюють, продуктові набори не видаються. У нас немає доступу до приміщень і продуктів. Ми не знаємо, хто ними і як розпоряджається. Наших волонтерів немає на пунктах видавання, вони не можуть телефонувати вам або приходити додому й обіцяти продуктові набори.

Отримати достовірну інформацію про роботу Штабу можна на офіційному сайті akhmetovfoundation.org або за телефоном гарячої лінії 0–800–509–001.