Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

400 виїздів мобільних волонтерів Штабу Ахметова в «сіру зону»: куди доставлять допомогу у квітні?

29.03.2017

Більш ніж 300 тисяч продуктових наборів видали жителям сіл і селищ Донецької області мобільні бригади Штабу Ріната Ахметова. З травня 2015 року «мобільні» волонтери здійснили 400 виїздів у населені пункти «сірої зони». Про це під час онлайн-конференції в «Сегодня-Мультимедіа» розповіли координатор Штабу Римма Філь і керівник програми «Гуманітарна допомога» Наталія Баришпольська.

«Рінат Ахметов поставив штабу завдання максимально допомогти мирним жителям Донбасу. За весь час роботи мобільні бригади Штабу здійснили 400 виїздів у віддалені та важкодоступні населені пункти Донецької області. Робота в такому форматі показала свою ефективність. За цей час волонтери об’їхали 90% прифронтової території. Щомісяця мобільні бригади відвідують понад 10 гарячих точок. В особливо нужденні селища й села допомогу доставляють регулярно. У Піски, Карлівку, Нетайлове, Опитне, Гранітне, Новолуганське, Сопине, Бердянське, Талаківку волонтери привозили допомогу не менш ніж 10 разів», – розповіла Римма Філь.

У березні мобільні бригади Штабу відвідали 34 населені пункти. Волонтери доставили і видали 11,5 тисячі продуктових наборів.

«Через блокування роботи Штабу ми не можемо зараз видавати допомогу на непідконтрольній території. Але ми продовжуємо роботу з іншого боку лінії зіткнення: на підконтрольній території продовжують працювати стаціонарні пункти видавання, а мобільні бригади виїжджають у населені пункти «сірої зони». За весь час роботи мобільні бригади видали 304 148 дорослих і дитячих продуктових наборів. Всі одержувачі допомоги – найбільш соціально незахищені категорії населення», – повідомила Наталія Баришпольська.

У квітні волонтери Гуманітарного штабу планують відвідати 40 населених пунктів у «сірій зоні» й на контрольованій території. Серед них: Піски, Жованка, Майорськ, Новотроїцьке, Водяне. Всього заплановано видати 10,3 тис. дорослих і дитячих продуктових наборів. З докладним графіком виїздів мобільних бригад у квітні можна ознайомитися на сайті Штабу.