Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Як видалити перепустку з реєстру дозволів?

24.11.2017

Ще минулого року державні керівники оголошували можливість автоматично видаляти особисті дані та прострочені перепустки в зону АТО з реєстру дозволів. Але постійної такої можливості поки немає. Юрист Всеукраїнського благодійного фонду «Горение» Яна Піявська пояснила, як на практиці видалити інформацію з реєстру і продовжити перепустку.

Як відомо, неможливо оформити новий дозвіл, якщо особисті дані вже є в базі електронного реєстру. Є два шляхи вирішення цього питання:

Перший. Звернутися до однієї з координаційних груп, щоб їхні працівники видалили ваші особисті дані. Телефони цих груп вказані на сайті реєстру дозволів. Але, на жаль, не кожна координаційна група надає послугу видалення даних за телефоном.

Другий. Надіслати заяву на видалення даних поштою в один із пунктів приймання документів. Адреси також є на сайті реєстру дозволів.

До заяви слід додати копії документів, на підставі яких оформлявся попередній дозвіл. Зазвичай це паспорт громадянина України та ІПН. Переселенці мають додати довідку ВПО. Зразок заяви можна завантажити тут. Зазвичай, її обробляють 5–7 днів. Після видалення даних із бази реєстру дозволів, можна зареєструвати нову перепустку.

ДЖЕРЕЛО