Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Більш ніж 2000 тонн гуманітарного вантажу від Штабу Ахметова й активів групи СКМ доставлено на Донбас із початку лютого

11.02.2017

Гуманітарний штаб, ДТЕК і Метінвест продовжують надавати системну й оперативну допомогу Донбасу з обох боків лінії зіткнення. За дорученням Ріната Ахметова вони об’єднали свої ресурси для допомоги мирним жителям у зоні бойових дій. З 31 січня до 10 лютого було доставлено понад 2 тисячі тонн гуманітарного вантажу.

У цей період Гуманітарний штаб відправив у Донецьк і Маріуполь 6 автоколон з 1,8 тис. тонн продуктів. Це дозволило забезпечити безперебійну роботу 38 стаціонарних пунктів і роздати за допомогою мобільних бригад Штабу понад 4,5 тисячі продуктових наборів у 55 селах «сірої зони» та Амвросіївського району на непідконтрольної території. Серед них: Новотроїцьке, Берестове, Верхньокам’янське, Прохорівка, Трудівське, Бердянське, Приморське, Комишуваха, Благодатне. Цього тижня в штатному режимі відновили роботу всі пункти видавання Штабу на непідконтрольній території.

Для жителів Авдіївки Гуманітарним штабом було доставлено 10 тонн продуктів для приготування гарячих обідів. Від підприємств Групи Метінвест в Авдіївку було спрямовано 220 тонн гуманітарних вантажів. Це 34 куби води, 8 тонн продуктів, 23 дизельні генератори, 28 тонн дизельного палива, 76 печей, 213 кубів дошки і дров, вогнегасники, будматеріали й теплий одяг.

Енергетики ДТЕК відновили пошкоджені лінії електропередач під Авдіївкою. Завдяки цьому в місті з’явилося світло, відновилося електропостачання Авдіївського коксохіму й Донецької фільтрувальної станції. Також світло з’явилося ще в 9 селах Ясинуватського району.

Штаб Ріната Ахметова продовжує відстежувати інформацію про поранених серед мирного населення й надавати необхідну допомогу. Дві поранені мешканки Мар’їнки оперативно отримали ліки для лікування в Кураховській лікарні.

Гуманітарний штаб готовий допомогти всім постраждалим і пораненим під час обстрілів. Якщо вам відомі факти поранення мирних жителів, просимо звернутися за телефоном цілодобової гарячої лінії 0 800 509 001.

Штаб продовжує надавати системну допомогу мирним жителям Донбасу. 13 лютого заплановано відправлення до Донецька чергової автоколони з продуктами. На понеділок також заплановано довіз продуктових наборів мобільними бригадами в села «сірої зони» Мар’їнського й Тельманівського районів.