Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Діти, поранені війною: спеціальна премія Штабу Ахметова

08.02.2017

Спеціальну премію за висвітлення теми «Діти, поранені війною» Гуманітарний штаб Ріната Ахметова вручив фотографу Ніні Грушецькій. Такими є результати фотоконкурсу «Благодійність в об’єктиві», організованого Українським форумом благодійників.

На фотографії «Дитина?» автор зафіксувала підлітка із села Гребля Луганської області. Він – один із п’яти дітей у родині. Їхня мама загинула, а перебування батька – невідоме. Дітей виховує бабуся.

«Діти завжди були у фокусі благодійності Ріната Ахметова. Програми допомоги маленьким землякам стали великою і важливою частиною роботи його Гуманітарного штабу. Війна – це найстрашніше, що може статися з дітьми, і буде великою трагедією, якщо вона залишиться їм у спадок. Діти і війна – несумісні поняття. Тому в Штабі вирішили взяти участь у конкурсі, і ще раз звернути увагу на цю проблему», – говорить Римма Філь, координатор Штабу Ріната Ахметова.

За два з половиною роки Гуманітарний штаб видав 835 тисяч дитячих продуктових наборів, допоміг у лікуванні 3 322 дітей, надав психологічну допомогу 49 921 дитині.

Також у номінації «Благодійність несе надію дітям» приз отримав фотограф Данило Павлов за роботу «Забути війну». Фотографія була знята в літньому таборі, у якому відпочивали діти за програмою «Мирне літо – дітям Донбасу» Штабу Ріната Ахметова. Працюючи з психологами Гуманітарного штабу, діти малювали свої страхи й не могли стримати сліз, згадуючи рідні міста, охоплені війною.