Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

11 мільйонів наборів виживання: Штаб Ріната Ахметова – найбільша гуманітарна місія в Україні

20.12.2016

Станом на 20 грудня 2016 року, Гуманітарний штаб Ріната Ахметова видав мирним жителям Донбасу 11 мільйонів наборів виживання.

123 тис. тонн продуктів було доставлено в логістичні центри Штабу в Донецьку й Маріуполі, щоб сформувати і видати таку кількість наборів. Для перевезення всього обсягу гуманітарної допомоги на Донбас було відправлено 279 автоколон із 6185 фур.

«Щомісяця нашу продуктову допомогу отримують приблизно 400 тисяч осіб з обох боків лінії зіткнення. За даними соцдослідження, три чверті всієї гуманітарної допомоги, яку отримують мирні жителі Донецької області – це допомога Штабу. Для Ріната Ахметова допомога землякам, які виживають у війні, – це пріоритет. Ми не знаємо такого прецеденту, коли завдяки допомозі однієї людини під час воєнних дій була надана допомога більш ніж мільйону осіб», – сказала Римма Філь, координатор Гуманітарного штабу.

За 28 місяців роботи продукти від Штабу отримали мирні жителі 500 населених пунктів Донецької й Луганської областей. Гуманітарний штаб надає допомогу з обох боків лінії зіткнення.

«Особливу увагу 2016 року ми приділили «сірій зоні». Там люди живуть під постійними обстрілами, не маючи засобів до існування й безпеки. За нашими даними саме в «сірій зоні» зараз одна з найбільших потреб у продуктах. Наші мобільні бригади доїхали в села на самій лінії вогню, у які ми тепер регулярно намагаємося доставляти продукти. 2016 року Гуманітарного штабу вдалося покрити допомогою 90% населених пунктів уздовж лінії зіткнення і видати там 257 тисяч продуктових наборів», – розповіла Римма Філь.

 

Затребуваним 2016 року був ще один основний напрям роботи Штабу – адресна медична допомога. На сьогодні допомогу отримали 7660 осіб, з яких більш ніж 3 тисячі – діти. 1453 набори медикаментів отримали важкохворі діти за проектом «Ліки дітям».

Цього року Штаб запустив проект «Реабілітація поранених дітей». 57 хлопчиків і дівчаток, які дістали поранення під час бойових дій, пройшли реабілітацію в спеціалізованих санаторіях і отримали технічні засоби реабілітації.

У майбутньому 2017 році в пріоритеті роботи Штабу Ріната Ахметова буде доставляння продуктових наборів мирним жителям, реабілітація поранених дітей, програма «Ліки дітям», а також проведення життєво важливих операцій дітям Донбасу.

Перша у 2017 році автоколона з продуктами відправиться на Донбас 10 січня. Цього ж дня мобільна бригада волонтерів планує доставити продукти жителям Пісок і навколишніх селищ.

Продуктова допомога у 2017 році буде видаватися з обох боків лінії зіткнення, з акцентом на «сіру зону». Це понад півсотні сіл і селищ, що розташовані безпосередньо поруч із лінією зіткнення.