Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Через блокпости дозволили провозити до 75 кг поклажі

10.12.2016

Як повідомляють «Донецкие новости», дозвіл на провезення поклажі через контрольні пункти в’їзду-виїзду (КПВВ) на лінії розмежування збільшено з 50 до 75 кг. Ця норма діє як на ввезення на непідконтрольну територію, так і на вивезення з неї. Відповідні зміни внесені 28 листопада у « Тимчасовий порядок контролю за переміщенням осіб, транспортних засобів і вантажів (товарів) через лінію зіткнення в межах Донецької та Луганської областей».

Так, у розділі ХІІІ «Перелік товарів, на які не поширюється дія Тимчасового порядку» зазначено, що дозволяється провезення товарів (за винятком підакцизних), «сумарна фактурна вартість яких не перевищує еквівалент 10 тис. грн і сумарна вага яких не перевищує 75 кг на одну людину», а також «харчових продуктів для власного споживання, вартість яких не перевищує еквівалент 5 тис. грн і сумарна вага яких не перевищує 75 кг на одну людину».

Переміщення ручної поклажі та супровідного багажу в межах певної кількості / вартості через лінію розмежування здійснюється особами не більше одного разу на добу.

Багаж, що перевищує зазначені норми, визнається вантажем і його переміщення здійснюється відповідно до визначених процедур (розмитнення, декларуванню та ін.).

ДЖЕРЕЛО