Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

«Бог дав дитину, але поки не дав миру у країні», — мама новонародженої дівчинки, що отримала ускладнення під час народження

20.11.2014

Гуманітарний штаб Ріната Ахметова закупив необхідні препарати для стабілізації стану новонародженої Ані. Це в перші дні допомогло врятувати дитині життя.

 

Ми одними з перших дізнаємося радісну новину — Наташу з маленькою Ганнусею виписали з лікарні додому! Перший місяць свого життя малятко провело в реанімації. Там вони з мамою відчайдушно боролися за життя. І перемогли!

Про пережите Наталя розповідає з усмішкою, нікого не звинувачуючи, і не нарікаючи на воєнну ситуацію. До останнього місяця вагітності жінка працювала. Слюсарем у донецькому «Міськгазі». Надивилася всякого: як обстріляні машини газової служби перевозили поранених і вбитих, як чергова бригада, з тремтячими руками й божевільними поглядами, поверталася після ремонту чергового підірваного газопроводу. Ремонту під кулями. Жартуючи, Наталя розповідає: «У нас у відділі навіть папірець-пам’ятку повісили, що в разі обстрілу, падати на живіт і прикривати голову руками. А я в керівництва питаю: а мені що робити? Я на живіт не можу! Але з часом зрозуміла, що далі так не можна — зносить дах. І ми з чоловіком поїхали на місяць до Києва».

Але довелося повернутися. Чоловік не зміг знайти у столиці роботу, а Наталя почала гірше почуватися. В обстрілюваному рідному Донецьку почала готуватися до пологів. «Вагітність проходила нормально, без особливих ускладнень. Я регулярні обстеження проходила. Все було гаразд», — каже жінка.

За Наталчиними словами, незабаром трапилася несподівана зустріч, яка визначила долю її майбутньої дитини. «Я йшла до соцзабезу оформляти довідки. Проходила повз ДК «Куйбишева», побачила чергу бабусь за гуманітаркою від Штабу Ріната Ахметова. І тут до мене підходить ваш волонтер і каже, що мені не сюди, і диктує адресу. Я почала казати, що не до них ішла взагалі. А він: «Ну як же? Ви ж вагітна. У нас для таких допомога передбачена». І дав адресу й номер гарячої лінії».

На початку жовтня народилася Ганнуся. Пологи були дуже важкими. Лікарі не виконали рекомендації своїх колег, які спостерігали Наталю під час вагітності, і не почули благання чоловіка про необхідність кесаревого розтину й УЗД перед пологами. У плоду було туге обмотування пуповиною. У результаті, новонароджена Аня отримала набряк мозку, легку ядуху й кишкову інфекцію.

Почалися довгі дні боротьби за виживання. Дівчинка сама не їла й не дихала. Потрібні були дорогі ліки. Чоловік і родичі витратили всі запаси за перші дні.

«Тут я і згадала про телефон вашого Штабу, який мені так наполегливо давав волонтер. Потелефонувала. За лічені дні співробітники допомогли оформити документи й доставили препарати нам», — каже Наталя. — Спасибі велике Рінату Леонідовичу і всім співробітникам за порятунок нашої дівчинки! Прийшли всі необхідні і якісні ліки. Тут таких в аптеках не дістати. І найголовніше — так вчасно! У нас рахунок ішов уже на години».

Тепер маленькій Ганнусі треба регулярно приймати препарати для повноцінного розвитку клітин мозку й загального відновлення. А також постійно спостерігатися в лікарів. Наталя відходить від важких переживань, і в майбутнє дивиться з оптимізмом. «Обов’язково видужаємо. Ми дуже стараємося. Ще дуже хочеться, щоб усе налагодилося в рідному місті. Спасибі, що Бог дав дитину, але поки, на жаль, не дав миру у країні».