Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

8 мільйонів наборів виживання видав Штаб Ахметова жителям Донбасу

16.05.2016

За два роки роботи Гуманітарний штаб Ріната Ахметова видав 8 млн 79 тис. дорослих і дитячих продуктових наборів жителям Донбасу з обох боків лінії зіткнення.

Для того щоб доставити такі обсяги допомоги, Гуманітарний штаб відправив на Донбас 200 автоколон. Це 4 703 двадцятитонні фури, які доставили в логістичні центри Штабу в Донецьку й Маріуполі 94 тисячі тонн продуктів для формування наборів виживання.

Продуктову допомогу від Штабу протягом збройного конфлікту отримали найбільш соціально незахищені жителі й переселенці в містах і селах Донбасу, де відкриті стаціонарні пункти видавання, або куди хоча б раз приїжджала мобільна бригада волонтерів. За час роботи «мобільних» волонтерів Штабу з травня 2015 року продуктові набори було видано 137 тис. осіб у 425 маленьких населених пунктах у «сірій» зоні й на неконтрольованій території.

«8 мільйонів наборів виживання – це величезна кількість врятованих людських життів. Ми знаємо, наскільки вони необхідні, як чекають ці набори в містах, селах і селищах Донбасу. У кожному пакеті з гуманітарною допомогою, який приходить від Ріната Ахметова людям, не просто продукти харчування, – у них повага, турбота, увага й любов до кожного земляка», – розповіла Римма Філь, координатор Гуманітарного штабу.