Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Через перебої з доставлянням гумдопомоги частково закрито пункти видавання Штабу Ахметова

13.05.2016

Сьогодні, 13 травня, пункти видавання Штабу Ріната Ахметова частково зупинили роботу після видавання залишків на складах. Через закриття КПВВ «Новотроїцьке» доставляння допомоги на Донбас припинялося на 2 тижні. Вчора Штаб відправив автоколону в Донецьк за новим маршрутом – двома частинами через пункти пропуску в Зайцевому й Мар’їнці.

«Рано вранці волонтери на «Донбас Арені» почали формування наборів із продуктів, доставлених вчорашньою колоною. Через складну схему проходження КПВВ, після закриття Новотроїцького, наша колона пробула в дорозі понад 16 годин. Щоб оперативно поповнити запаси на складах, вже сформовані сьогодні набори частинами довозять на пункти, щоб по можливості продовжувати видавання людям», – розповіла Римма Філь, координатор Гуманітарного штабу.

Сьогодні Штаб відправив до Донецька ще одну автоколону. У 19 фурах 380 тонн гуманітарного вантажу для мирних жителів непідконтрольної території. З доставлених продуктів заплановано сформувати 20 тисяч дорослих та 18,3 тисячі дитячих наборів виживання.

Заплановано, що сьогодні машини пройдуть митний і фіскальний огляд на КПВВ «Зайцеве». Штаб вибрав такий графік руху, щоб не ускладнювати людям проходження найбільш завантаженого пункту пропуску в Мар’їнці, а також якнайшвидше доставити гуманітарну допомогу. Після закриття КПВВ «Новотроїцьке», через який проходили всі гуманітарні місії, доставляння допомоги на непідконтрольну територію значно ускладнилося.

«Ми сподіваємося, що сьогоднішня автоколона щасливо перетне лінію дотику й ми зможемо сформувати набори. Волонтери будуть працювати всі вихідні. Штаб Ріната Ахметова робить усе можливе, щоб із понеділка відкрити всі пункти і видавати допомогу у штатному режимі», – прокоментувала Римма Філь.

Станом на 13 травня 2016 року Штаб Ріната Ахметова видав понад 7 млн 995 тисяч дорослих і дитячих продуктових наборів з обох боків лінії зіткнення.