Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

4 тисячі тонн гуманітарної допомоги планує доставити Штаб Ахметова в лютому

05.02.2016

У лютому Гуманітарний штаб Ріната Ахметова планує відправити мирним жителям Донбасу майже 4 тисячі тонн продуктів, з яких будуть сформовані 381 тис. дорослих і 34 тис. дитячих продуктових наборів.

«Сьогодні робота Штабу сфокусована на гуманітарну допомогу продуктами й медикаментами, яких особливо потребують люди. Щомісяця приблизно півмільйона людей з різних боків лінії зіткнення отримують наші продуктові набори. Ця допомога дозволяє людям пережити важкі умови життя, у яких вони опинилися через збройний конфлікт на Донбасі», – розповіла Римма Філь, координатор Штабу.

Щотижня Гуманітарний штаб Ріната Ахметова відправляє від 2 до 4 автоколон із продуктами з дніпропетровського логістичного центру до Донецька і Маріуполя. Так, у січні, на Донбас було відправлено 12 автоколон, які доставили понад 3 тисячі тонн продуктів для формування 314 тис. дорослих і 20,5 тис. дитячих наборів. Допомога призначена найбільш незахищеним категоріям мирних жителів – пенсіонерам, інвалідам, багатодітним сім’ям та дітям віком до 35 місяців.

«Минулого року успішно зарекомендував себе проект «Бригади мобільних волонтерів», тому сьогодні Штаб сфокусований на доставлянні продуктів у найвіддаленіші і важкодоступні населені пункти «сірої зони», куди не приїжджають волонтери інших місій», – уточнила Римма Філь.

За словами координатора Штабу, за час роботи «мобільних» волонтерів продуктову допомогу отримали понад 88 тисяч осіб. У лютому заплановано виїзди мобільних бригад волонтерів Гуманітарного штабу в понад 50 населених пунктів Донбасу. «Ми бачимо, що потреба в гуманітарній допомозі залишається актуальною навіть через півтора року збройного конфлікту. Тому ми розширюємо географію проникнення нашої допомоги в усі міста й селища Донецької області для того, щоб надати допомогу всім, хто її потребує», – сказала вона.

Станом на 5 лютого 2016 року Штаб Ріната Ахметова видав 6 млн 349 тис. дорослих і 472 тис. дитячих наборів виживання з обох боків лінії зіткнення.