Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Через погодні умов затримується відправлення гуманітарної допомоги на Донбас

21.01.2016

У січні Штаб Ахметова зіткнувся з труднощами під час доставляння гуманітарних вантажів на Донбас через несприятливі погодні умови. Деякі постачальники не змогли своєчасно доставити продукти у дніпропетровський розподільчий центр, де проходить завантаження фур, і звідки регулярно вирушають колони Штабу з гуманітарною допомогою. Про це на прес-брифінгу в ІА «Українські новини» повідомила Римма Філь, координатор Гумштабу.

«Ми не змогли вчасно відправити заплановані автоколони на Донбас. Дуже сподіваємося, що цього тижня нам вдасться відправити ювілейну, 150-у, автоколону з наборами виживання на непідконтрольну територію. Якщо погодні умови дозволять, то 150-а колона виїде завтра. І таким чином, всіх наших плани буде дотримано. Якщо ж погодні умови не дозволять відправити завтра фури, то запасів допомоги, яка зараз є в логістичному центрі на «Донбас Арені», вистачить для видавання мирним жителям до 25 січня», — розповіла Римма Філь.

Сьогодні всю ніч завантажуватимуть фури. Штаб зробить усе можливе, щоб рано вранці, 22 січня, відправити їх до Донецька й доставити на «Донбас Арену» 30 тисяч дорослих продуктових наборів. «Щойно буде можливість, наші водії виїдуть. Вони — справжні герої, які возили і возять нашу допомогу й під обстрілами, й у важкі погодні умови зі снігом і ожеледдю. Всі зусилля спрямовані на доставляння допомоги туди, де це необхідно», повідомила Римма Філь.

За 1,5 роки роботи Штаб Ріната Ахметова видав 6 млн 100 тис. дорослих і 450 тис. дитячих продуктових наборів з обох боків лінії зіткнення. На Донбас було відправлено 3873 фури з понад 77 тисячами тонн продуктів. Загальний шлях, який подолали автоколони — понад 1,5 мільйона кілометрів.

«Штаб Ріната Ахметова продовжує свою роботу. І буде надавати допомогу доти, поки вона буде необхідна. Її важливість показують соціологічні дослідження, про це свідчать відгуки літніх людей, багатодітних сімей, інвалідів і всіх тих, хто отримує нашу допомогу. До кінця січня у планах Гуманітарного штабу відправити до Донецька ще 6 автоколон із продуктами для формування 160 тисяч наборів виживання», — підсумувала Римма Філь.