Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

ВАЖЛИВО! Анонсоване СБУ автоматичне продовження пропусків не відбулося — «Донбас SOS»

03.01.2016

Незважаючи на те, що ще 10 грудня на сайті СБУ було зроблено офіційну заяву про те, що всі паперові перепустки, термін дії яких закінчується 31 грудня, буде продовжено автоматично, без повторного переоформлення, новий, 2016 рік, почався з проблем. Про це повідомили волонтери «Донбас SOS».

За їхніми даними, багато людей, хто планував перетинати лінію дотику з паперовим пропуском, вранці 1 січня зіткнулися з проблемою — їхній пропуск недійсний і в базі його немає. Сказати, що це стосується всіх паперових перепусток, не можна: волонтерам відомі випадки, коли людям вдавалося без проблем перетнути лінію дотику з паперовою перепусткою. Також є свідчення, коли з 5 паперових перепусток, виданих одночасно одній родині, у базу не було перенесено лише одну перепустку.

Від чого це залежить, наразі не відомо: ні на гарячій лінії СБУ, ні в координаційному центрі виразної відповіді так і не дали.

Якщо у вас паперова перепустка і ви плануєте поїздку в найближчі дні, волонтери рекомендують вам попередньо зателефонувати в координаційний центр (092) 318–05–08; (067) 334–07–95 і уточнити інформацію про наявність ваших даних у базі за номером паспорта та прізвищем.

Також рекомендується перестрахуватися і все-таки оформити перепустку через спеціальний сайт urp.ssu.gov.ua. На думку волонтерів, це буде швидше й надійніше, ніж чекати, поки відбудеться обіцяне Службою безпеки автоматичне перенесення даних.

ДЖЕРЕЛО