Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

До кінця цього тижня Гуманітарний рейс доставить на Донбас понад 200 тисяч наборів від Ріната Ахметова

23.10.2014

Щодня упродовж усього цього тижня з Дніпропетровська на Донбас виїжджають вантажні машини із продуктовими та дитячими наборами в межах Гуманітарного рейсу Ріната Ахметова. До кінця тижня в регіон доставлять понад 200 тисяч гуманітарних наборів, зокрема, 11 тисяч дитячих наборів у межах проекту Ріната Ахметова «Допоможемо дітям». Основну частину дитячих наборів відправлять у Донецьк. Також волонтери будуть робити все можливе, щоб доставити 1,5 тисячі наборів для дітей у Краснодоні, де критичною є ситуація через повну відсутність виплат, і жодного разу не вдавалося доставити гуманітарну допомогу.

 

За підрахунками Гуманітарного штабу Ріната Ахметова, у зоні АТО перебувають приблизно 40 тис. дітей віком до 2-х років, чиї батьки не можуть забезпечити їх найнеобхіднішим — дитячим харчуванням, підгузками, ліками. Тому у складі дитячого набору — дитячі каші та суміші, овочеві та фруктові пюре, дитячі соки й підгузки.

До складу 150 тисяч продуктових наборів, які відправлять до Донецька, окрім традиційних олії, круп, консервів, борошна, цукру, печива, згущеного молока, входять цього разу також каші швидкого приготування. Це дозволяє готувати їжу в умовах відсутності електрики. Решту продуктів передадуть до Маріуполя, Дзержинська, Артемівська, Сніжного, Костянтинівки, смт. Новогородського Донецької області та Лисичанська, Сєвєродонецька, Краснодона, Станично-Луганського району, Щастя Луганської області.

Черговий рейс вирушить на Донбас наступного тижня. Всього Гуманітарним Штабом у регіон доставлено понад 620 тис. гуманітарних наборів для найбільш незахищених категорій мешканців і вимушених переселенців — літніх людей, інвалідів, тяжко хворих, для прийомних та багатодітних сімей. До кінця року, згідно із завданням, поставленим Рінатом Ахметовим, Гуманітарний рейс доставить людям не менше 1 мільйона пакетів.