Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Діти-інваліди з Краснодонського інтернату отримали медикаменти, гігієнічні та продуктові набори від Штабу

23.10.2014

Сьогодні, 23 жовтня, Гуманітарний штаб Ріната Ахметова привіз до Краснодонського обласного дитячого будинку-інтернату для дітей інвалідів медикаменти для боротьби з простудними й запальними захворюваннями, протиепілептичні, протисудомні, заспокійливі засоби.

Це перше постачання ліків до інтернату міста Краснодона Луганської області, привезені медикаменти розраховані на період до 1 місяця. Додатково для дітей і вихователів установи Штаб виділив 235 продуктових і 235 гігієнічних наборів.

«Ми вже 4 місяці перебуваємо без фінансування, — каже Юрій Володимирович, директор Краснодонського інтернату. — Раніше ми укладали договір з аптекою на постачання ліків, а зараз у нас немає коштів, а в аптеках практично немає медикаментів. Багато препаратів, які ми замовили, дітям потрібно приймати щодня для профілактики. Якщо в дитини через відсутність препарату почнеться напад епілепсії, це може закінчитися госпіталізацією».

Наразі у Краснодонському обласному будинку-інтернаті перебувають 127 вихованців віком від 4 до 18 років, всі вони інваліди I–III груп, 64 дитини — лежачі пацієнти.