Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Допомога на лінії зіткнення: 14,5 тисяч осіб отримали продукти від Штабу Ахметова у травні

05.06.2015

У травні 2015 року Гуманітарний штаб Ріната Ахметова видав 14 490 наборів виживання для дорослих і дітей, що проживають у містах Донецької та Луганської областей, які розташовані на лінії зіткнення.

Дорослі набори виживання від Гуманітарного Штабу отримали 12 805 мирних жителів, які входять до пільгових категорій, затверджених Штабом. Допомогу отримали:

Донецька область

Світлодарськ, Миронівський, Авдіївка, Новгородське, Артемівський та Мар’їнський райони.

Луганська область

Станиця Луганська, Попасна, Щастя.

Дитячі набори від Гуманітарного штабу отримали 1 685 малюків до 2 років пільгових категорій, затверджених Штабом, у таких населених пунктах:

Донецька область

Новгородське, Дзержинськ, Авдіївка, Світлодарськ, Миронівський, Мар’їнка, Красногорівка, Артемівський район.

Луганська область

Попасна, Щастя, Станиця Луганська.

«Забезпечення наборами виживання жителів населених пунктів на лінії зіткнення залишається одним із головних завдань Гуманітарного штабу, поставлених Рінатом Ахметовим. Там чимало переселенців, які переміщуються в межах одного району й гостро потребують допомоги. Незважаючи на поновлення активних бойових дій у Мар’їнському районі, ми й далі забезпечуємо людей продуктами харчування. Сьогодні з Павлограда до Маріуполя вирушили 13 великовантажних автомобілів, які раніше прямували до Донецька, але були зупинені через закриття блокпостів. Із доставлених до Маріуполя продуктів буде сформовано 25 тисяч дорослих наборів виживання для мирних жителів населених пунктів на лінії зіткнення й переселенців на підконтрольній Україні території. Ми робимо все можливе, щоб ці люди безперебійно отримували необхідну їм допомогу», — розповів Олександр Вишняков, керівник напряму «Гуманітарна допомога» Штабу Ріната Ахметова.

Всього за травень Гуманітарний Штаб Ріната Ахметова видав понад 450 тисяч дорослих і дитячих наборів виживання мирним жителям Донецької та Луганської областей, зокрема, з населених пунктів, які розташовані на лінії зіткнення.

Нагадаємо, допомогу в містах на лінії зіткнення видають на підставі паспорта з пропискою в цих містах, документа, що підтверджує пільгову категорію, та довідки переселенця.

Докладніше хто, де і як може отримати гуманітарну допомогу від Штабу Ріната Ахметова в населених пунктах на лінії зіткнення, можна дізнатися за посиланням.