Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

«Аптеки працюють погано, тому звернулася на «гарячу лінію», — пенсіонерка з діабетом отримала ліки на півроку

17.10.2014

Після звернення на «гарячу лінію» Гуманітарного штабу жителька Єнакієвого Тетяна Петрівна отримала цукрознижувальні ліки на півроку лікування.

Пропрацювавши 40 років інженером на одній з АТС Єнакієвого й отримавши статус ветерана праці, Тетяна Петрівна вийшла на пенсію, маючи намір присвятити весь вільний час сім’ї, маленькій внучці і, по можливості, поправити здоров’я.

За кілька років до виходу на заслужений відпочинок жінка почала скаржитися на швидку стомлюваність, слабкість, безсоння. Звернулася в місцеву лікарню, де після обстеження лікарі виявили підвищений вміст цукру у крові й поставили діагноз — цукровий діабет 2-го типу. Відтоді жінка була змушена довічно приймати цукрознижувальні препарати.

Але кардинально життя Тетяни Петрівни змінилося з початком бойових дій у рідному Єнакієвому.

«Щодня плачу. Нерви не витримують. Через стрес рівень цукру підвищується так, що й таблетками не зіб’єш. Свого часу, коли була інтенсивна стрілянина, я перебувала у стані напівнепритомності — ватяні ноги, голова нічого не тямить», — згадує Тетяна Петрівна.

Особливо страшну ніч жінка перенесла напередодні дня знань: пізно ввечері перед 1 вересня в її будинок влучили декілька десятків осколків, у дочки, що живе на два поверхи вище, вибило три вікна, а біля самої пенсіонерки — з’явилися наскрізні отвори в цегляній кладці опорної стіни. Кілька днів, поки не засклили вікна, донька з онукою жили в Тетяни Петрівни, під час стрілянини йшли спати в передпокій і чекали, коли все вщухне.

За словами жінки, зараз у Єнакієвому тимчасове затишшя. Почав працювати один із цехів Єнакіївського металургійного заводу, на якому працювала дочка пенсіонерки. Саме за рахунок її зарплати виходить забезпечувати сім’ю їжею, але ось на ліки грошей бракує.

«Якийсь час у місті аптеки взагалі не працювали, зараз деякі відкрилися, але працюють до 12:00, а асортимент ліків дуже убогий, — ділиться жінка. — Мої сусіди-пенсіонери телефонували на «гарячу лінію» Гуманітарного штабу «Допоможемо», цікавилися, як можна отримати продуктові набори, там і дізналися, що можна попросити ліки». Через два тижні після звернення Тетяни Петрівни до Штабу пенсіонерка отримала цукрознижувальні таблетки на півроку лікування.