Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

ЗНО для абітурієнтів із Донбасу

07.12.2016

Вартість пробного Зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО, укр. – ЗНО) у 2017 році з одного предмету складе 120 грн. Однак, у разі внесення до Закону України «Про державний бюджет 2017 року» змін соціальних стандартів – ціна може бути змінена. Про це повідомляє Донецький регіональний центр оцінювання якості освіти (ДонРЦОКО), який відповідає за проведення ЗНО у Донецькій та Луганській областях.

Згідно з наказом Українського центру оцінювання якості освіти № 81 від 11 жовтня 2016 року, пробне зовнішнє незалежне оцінювання відбудеться 1 і 8 квітня 2017 року.

Щоб пройти тест, необхідно:

  • З 10 до 31 січня 2017 року зареєструватися на пробне ЗНО на сайті ДонРЦОКО (www.test.dn.ua ). За результатами реєстрації буде створений особистий кабінет;
  • Виконати оплату упродовж 5–7 днів після реєстрації. Перевірити після сплати стан надходження коштів у своєму кабінеті;
  • Отримати до 14 березня в особистому кабінеті запрошення на пробне ЗНО. У запрошеннях будуть вказані назви пунктів проведення пробного ЗНО і їхні адреси. Також на сайті ДонРЦОКО будуть розміщені маршрути проїзду до пунктам проведення пробного ЗНО.

У разі якщо абітурієнт провів оплату, але не з’явився на пробне ЗНО, кошти не повертаються. Але він має право отримати примірник тестового зошита і правильні відповіді до тестових завдань, звернувшись у 3-денний термін за адресою пункту проведення ЗНО, зазначеного в запрошенні, або пізніше до ДонРЦОКО.

Графік проведення пробного зовнішнього незалежного оцінювання:

  • з української мови та літератури – 1 квітня;
  • з біології, географії, історії України, математики, фізики, хімії, англійської / німецької / іспанської / французької або російської мов – 8 квітня.

Відповідно, учасник пробного ЗНО зможе здати один або два пробні тести – українську мову та літературу й один предмет за вибором.

Під час пробного ЗНО абітурієнти зможуть ознайомитися з процедурою проведення тестування та виконати тестові завдання, максимально наближені до тих, які будуть виконувати учасники ЗНО під час основної сесії тестування.

Результати пробного ЗНО не використовуються для оцінювання навчальних досягнень учнів навчальних закладів системи загальної середньої освіти.

Донецький регіональний центр оцінювання якості освіти (Донецька й Луганська області):

м. Слов’янськ, вул. Добровольського, 1 (3 корпус Донбаського національного педагогічного університету)

e-mail: [email protected]

телефони:

  • з організаційних питань – (06262) 3–41–28; (097) 283–51–94 (організаційно-методичний відділ);
  • приймальня – (095) 523–29–95;
  • з технічних питань – (095) 523–30–74 (відділ інформаційних технологій).

ДЖЕРЕЛО