Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Запрошуємо до діалогу про особливості роботи патронатних вихователів в умовах війни (РЕЄСТРАЦІЯ)

29.04.2024

Запрошуємо фахівців соціальної сфери та патронатних вихователів на онлайн-зустріч «Діалог на тему», присвячену особливостям роботи патронатних вихователів в умовах війни, організовану програмою Фонду Ріната Ахметова «Сирітству – ні!».

Дата та час проведення: 9 травня 2024 року (четвер), 14:00-16:00

Місце проведення: онлайн-платформа TEAMS

Cпікери:

тренерка Харківського обласного центру соціальних служб Лариса Ліверець;

патронатні виховательки Євгенія Гончаренко, Світлана Павлюк, Олена Світлова.

Патронатні вихователі вирішують одне з найскладніших завдань держави – забезпечувати дитину, яка опинилася в складних життєвих обставинах, можливістю зростати та виховуватися в сімейному середовищі. Місія патронатного вихователя – надати екстрену допомогу дитині в її кризовий період. Не кожен готовий присвятити весь свій час догляду та вихованню чужої дитини, яка хоч і тимчасово перебуває в родині, але назавжди залишається в серці. Адже робота патронатного вихователя – це в першу чергу любов до дітей.

На жаль, у суспільстві роботу патронатного вихователя часто недооцінюють і не до кінця розуміють її важливість, особливо зараз, під час війни, коли тисячі дітей залишаються без батьківського піклування.

Тож під час заходу експертка та патронатні виховательки розкажуть про особливості своєї діяльності, про недоліки й труднощі роботи та поділяться власним досвідом з учасниками зібрання.

У ході онлайн-зустрічі учасники матимуть можливість долучатися до обговорення тем, ставити запитання спікерам, а також виступати й ділитися своїми думками чи порадами щодо вирішення певних проблем.

Теми для обговорення:

1. Послуга патронату над дитиною, як ресурс для громади в межах деінституціалізації. Чому це важливо, особливо під час війни?

2. Що змінилося в процесі створення сім’ї патронатного вихователя з початком повномасштабної війни.

3. Особливості фінансової підтримки патронатних вихователів.

4. Емоційна та психологічна підтримка патронатних вихователів.

5. Пошук потенційних кандидатів у патронатні вихователі.

Участь у заході є безкоштовною.

Долучайтеся до обговорення важливої теми та обміну досвідом!

Реєстрація на захід за посиланням.