Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Як оформити допомогу після народження дитини онлайн?

26.12.2017

 

Тепер можна оформити допомогу після народження дитини онлайн. Про це повідомляє Міністерство юстиції України. Юристи Всеукраїнського благодійного фонду «Горение» розібрали цю процедуру покроково.

Щоб подати заяву на допомогу, треба заповнити електронну форму на сайті https://e-services.msp.gov.ua. Тут є два варіанти.

  1. Зареєструватися за адресою електронної пошти. У такому разі паперової роботи не уникнути. Треба заповнити документи для призначення допомоги онлайн і роздрукувати. При цьому доведеться подавати належним чином оформлені документи в паперовому варіанті.
  2. Зареєструватися з електронним цифровим підписом. У такому разі заповнені документи можна подавати онлайн в електронному варіанті.

Якщо ви вибрали другий варіант, заяву на отримання допомоги працівник соцзахисту отримає автоматично за місцем реєстрації заявника. Він перевіряє подану заяву і, якщо документ правильно оформлений, призначає допомогу. Нагадуємо, що вимушені переселенці отримують усі послуги не за місцем реєстрації, а за адресою, вказаною в довідці ВПО.

Мін’юст запевняє, що після проходження цих етапів заявник отримає допомогу на свій банківський рахунок або у відділенні «Укрпошти».

ДЖЕРЕЛО