Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

«Я абсолютно вірю в те, що ми вистоїмо»: Дмитро Гордон довірив свою історію Музею «Голоси Мирних» Фонду Ріната Ахметова

25.04.2024

Відомий український журналіст Дмитро Гордон зізнається, що до перших вибухів 24 лютого не міг повірити у те, що росія здійснить повномасштабний напад на Україну: важко було усвідомити, як це можливо у 21 столітті. Журналіст вважає себе одним із головних ворогів росії, де він є заочно засудженим. Свою історію Дмитро Гордон довірив Музею «Голоси Мирних» Фонду Ріната Ахметова.

«Кожен, хто жив у цей час і буде жити далі, буде нести в собі ніч 24 лютого 2022 року: перше бомбардування і розуміння того, що почалася кривава війна. Навіть після двох років війни ніхто не знає, якою вона буде, як довго вона триватиме», — ділиться журналіст.

Перше звернення Дмитра до українців вийшло в ефір за 15-20 хвилин після початку війни на фоні путіна на екрані телевізора. Наступним було звернення з вулиць Києва. Обидва набрали мільйони переглядів.

«Я є одним із головних ворогів росії: вона запровадила проти мене комплекс дій, яких не було запроваджено проти жодного українця за всі 32,5 роки Незалежності. Це орден у мене на грудях за те, що я роблю для своєї Батьківщини», — розповідає Дмитро Гордон.

У росії його визнано терористом та екстремістом, відкрито 4 кримінальних справи, за трьома — заочно засуджено. Двічі оголошено в розшук. Дмитро залишається вірним своїй громадянській позиції та твердо упевнений у перемозі України.

«Я абсолютно вірю в те, що ми вистоїмо. Що Україна буде. Нас не зламати за жодних обставин. Тримає те, що наша справа — свята. І у мене є повне розуміння того, що ніколи чорне не може взяти верх над білим. Ніколи минуле не може перемогти майбутнє. Я це точно знаю», — наголошує журналіст.

Історія Дмитра Гордона увійшла до Музею «Голоси Мирних» Фонду Ріната Ахметова. Дивіться та слухайте з перших вуст – https://bit.ly/4bb5oYW

Музей збирає історії мирних мешканців України про війну від першої особи. Його архів містить вже понад 100 тисяч історій. Розкажіть свою на порталі https://civilvoicesmuseum.org/ або на безкоштовній гарячій лінії 0 (800) 509 001.