Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Всі відповіді майбутнім батькам: покроковий гайд для усиновлювачів від Фонду Ріната Ахметова

16.04.2024

Чи обов'язково бути в шлюбі, щоб усиновити дитину? Чи необхідно мати для цього власне житло? Кому заборонено всиновлювати дитину? У 2023 році в Україні налічувалось понад 60 тисяч дітей, які чекають на нові сім'ї. У гайді, створеному програмою «Сирітству — ні!» Фонду Ріната Ахметова та http://LIGA.net , ми детально розібрали все, що бентежить майбутніх усиновлювачів. Відповіді на найгостріші запитання дає експертка Любов Лоріашвілі — психологиня, юристка та головна спеціалістка Київського міського центру соціальних служб для сім’ї.

Вже понад 10 тисяч дітей знайшли нові родини завдяки програмі «Сирітству — ні!» Фонду, і цей шлях сформував великий досвід допомоги майбутнім усиновлювачам. Спецпроєкт розроблено задля того, щоб підтримати майбутніх батьків на шляху до дитини, надати практичні поради та відповісти на запитання. Читайте та вивчайте тут: https://projects.liga.net/rinat-akhmetov-foundation/

Проєкт базується на довіднику та відеогайді «Кроки до дитини», створених Фондом Ріната Ахметова, який який всі 18 років своєї роботи докладає зусиль до того, щоби кожна дитина виховувалася в сім’ї.

У роботі над відеогайдом «Кроки до дитини» взяли участь відомий телеведучий, шоумен та актор Тімур Мірошниченко та його дружина Інна, адвокатка та блогерка, які стали амбасадорами усиновлення в Україні та прийняли до родини малюка з дитбудинку. Допомагала їм Галина Мазур, тренерка з підготовки кандидатів у сімейні форми виховання.

У спеціальному проєкті ви дізнаєтеся, зокрема:

— які 10 кроків до усиновлення необхідно пройти, щоб прийняти дитину до родини;
— які питання, документи, знання потрібні на кожному кроці;
— чим відрізняються опіка та усиновлення;
— хто може бути усиновлювачем, а кому це заборонено;
— як впливає на процес усиновлення воєнний стан в Україні;
— як шукати дитину та що робити далі.

Загалом за 18 років за програмою «Рінат Ахметов — Дітям» підтримку отримали понад 5 млн дітей України. Більше — на сайті Фонду https://akhmetovfoundation.org/rinat-ahmetov-dityam