Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

«Вдячна за щасливі очі сина»: мати пораненого підлітка розповіла про його поїздку на матч «Шахтаря» після курсу реабілітації від Фонду Ріната Ахметова

21.02.2024

Минуло два роки після того, як Тимофій зазнав тяжких поранень внаслідок ракетного обстрілу його рідного селища на Донеччині. Відновитися та знову навчитися жити повноцінним життям хлопцю допоміг Фонд Ріната Ахметова, забезпечивши курс реабілітації. А нещодавно Тимофій здійснив свою мрію, відвідавши футбольний матч між клубами «Шахтар» і «Марсель» у німецькому Гамбурзі. Подорож для підлітка та його мами організував Фонд.

«Щиро вдячна Фонду Ріната Ахметова за реабілітацію сина. Програма була дуже гарно підібрана, особливо сину сподобалися басейн, сольова кімната, нордична хода, зайняття на тренажерах, прогулянки біля санаторію. Після неї Тимофій набагато краще став себе почувати фізично і психологічно», — поділилася його мама Катерина.

У Гамбурзі родина зустрілася із капітаном команди «Шахтар» Тарасом Степаненком, відвідала передматчеву пресконференцію футбольного клубу, тренування та гру. Хлопець отримав незабутні враження від подорожі.

«Тимофій дуже задоволений поїздкою на матч. Для нього було багато несподіваного. Шквал емоцій просто зашкалював. Фонду Ріната Ахметова разом з ФК „Шахтар“ вдалося і порадувати, і здивувати, і дати можливість відпочити, і зарядитися позитивною енергією», — розповіла Катерина.

Зустріч з Андрієм Шевченком, президентом Української асоціації футболу, стала особливою подією. Відомий футболіст підтримав Тимофія та подарував йому свій автограф на іменній футболці «Шахтаря», яку хлопець отримав у подарунок від футбольного клубу.

«Я безмежно вдячна за неймовірну поїздку. Найбільша радість для мене — це щасливі очі сина. І це вам вдалося на 100%. Я давно не бачила Тимофія таким щасливим, радісно схвильованим і натхненним», — подякувала мама хлопця.

Фонд запрошує на фізичну та психологічну реабілітацію дітей до 18 років, які отримали фізичні травми або поранення в Україні після початку повномасштабного вторгнення росії. Реабілітація відбувається у санаторії на Закарпатті. Проведено вже 149 успішних курсів. Залишити заявку можна за посиланням https://forms.gle/E5QkJ5SLSPsSrMEU6

За 18 років за програмою «Рінат Ахметов — Дітям» підтримку отримали понад 5 млн дітей України.