Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

США й Німеччина засудили блокування роботи Гуманітарного штабу на непідконтрольній території

10.03.2017

США й Німеччина засудили обмеження роботи Гуманітарного штабу Ріната Ахметова на непідконтрольній території Донецької області. Блокування гуманітарних місій, впевнені дипломати, завдасть шкоди населенню Донбасу, яке й без того потребує особливої допомоги, про це в коментарі сайту «Сегодня» повідомили представники посольств США та Німеччини.

«Ми неодноразово засуджували обмеження на поширення гуманітарної допомоги в Україні та закликали контрольованих Росією сепаратистів зняти всі обмеження негайно», – прокоментували в посольстві США ситуацію з блокуванням роботи Гуманітарного штабу.

У посольстві Німеччини також заявляють: необхідно підтримувати гуманітарні організації в зоні конфлікту, а не перешкоджати їхній роботі. Блокування роботи Гумштабу, впевнені дипломати, може завдати шкоди населенню непідконтрольної Україні території.

«Ми закликаємо всі сторони підтримувати гуманітарні організації в зоні конфлікту. У всякому разі, не перешкоджати наданню гуманітарної допомоги. Блокувати її – означає завдати шкоди надзвичайно вразливій частині населення, яка потребує особливого захисту й допомоги. Населення, якому потрібен захист, також не повинно стати заручником політичних протиріч між сторонами конфлікту», – заявили «Сегодня» в посольстві Німеччини.

Нагадаємо, 28 лютого група озброєних людей заблокувала роботу «Донбас Арени» і 28 пунктів видавання гуманітарної допомоги. З цього моменту працівники Гуманітарного штабу не мають доступу до Арени, а сотні тисяч жителів Донбасу не можуть отримати продуктові набори. Щомісяця Штаб видавав 500 тисяч продуктових наборів з обох боків лінії зіткнення, розповідає директор Гумштабу Олександр Вишняков.

ДЖЕРЕЛО