Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

«Сіра зона»: 68 тисяч осіб отримали допомогу від «мобільних» волонтерів

23.11.2015

68 770 продуктових наборів отримали мирні жителі, так званої, «сірої зони» Донецької області. 6 місяців допомогу доставляють мобільні бригади волонтерів Штабу Ріната Ахметова.

За час роботи волонтери відвідали 190 сіл і маленьких містечок, загалом проїхавши понад 32 тисячі кілометрів. Допомогу отримують найбільш соціально незахищені категорії мирних жителів — люди похилого віку, багатодітні сім’ї, інваліди, батьки-одинаки та інші.

«Волонтери Штабу Ріната Ахметова доставляють гуманітарну допомогу в так звану «сіру зону», яка утворилася в результаті відведення озброєнь з обох боків лінії зіткнення. Зараз це одне з основних завдань нашої роботи. Продуктова допомога там дуже затребувана, і ми будемо продовжувати її надавати, оскільки жодна інша гуманітарна місія не мала можливості доставити допомогу для населення цих сіл і міст», — розповів директор Штабу Олександр Вишняков.

Мобільні бригади Штабу Ахметова видавали допомогу у 8 районах Донецької області з обох боків лінії зіткнення. Це — Ясинуватський, Волноваський, Артемівський, Мар’їнський, Амвросіївський, Шахтарський, Тельманівський і Новоазовський райони, а також місто Дзержинськ.

«Особливу увагу ми приділяємо жителям на лінії зіткнення. Там періодично відбуваються обстріли, немає тепла, електрики, іноді і зв’язку. У місцеві магазини продукти доставляють із перебоями через розбиті дороги, але навіть те, що є, населення не може купити. До кінця року волонтери Штабу Ріната Ахметова будуть і далі видавати допомогу у глибинці, відвідуючи нові села», — розповіла Євгенія Рзаєва, керівник напряму «Гуманітарна допомога» Штабу.

Проект мобільних бригад видавання було запущено у травні 2015 року. Подібне мобільне доставляння продуктів від Гуманітарного штабу дозволяє надати допомогу людям у віддалених населених пунктах, де немає можливості відкрити стаціонарний пункт видавання.