Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Кабмін обмежив коло переселенців-одержувачів допомог

16.11.2017

Кабмін прийняв низку змін до Постанов, які регулюють порядок поставлення на облік і призначення адресної допомоги внутрішньо переміщеним особам. Згідно зі змінами до Постанови 509, яка регулює порядок поставлення на облік ВПО, тепер забезпечено право на отримання статусу переселенця студентам і учням професійно-технічних навчальних закладів. Про це повідомляють «Донецкие новости», посилаючись на інформацію Донбас СОС.

Також були внесені зміни до Постанови 505, яка регулює порядок призначення адресної допомоги. Адресна допомога тепер надається тільки тим особам, які переселилися виключно з населених пунктів згідно з переліком 1085. Таким чином, Кабмін обмежив коло одержувачів. Тобто, якщо ви переселенець, але вашого міста в цьому переліку немає – адресної допомоги ви не отримаєте.

Крім того, адресна допомога не призначається, якщо хто-небудь зі членів сім’ї має у власності житлове приміщення або частину житлового приміщення, розташованого в інших регіонах, ніж тимчасово непідконтрольна територія України, населених пунктів, на території яких органи державної влади тимчасово не здійснюють свої повноваження, і населених пунктів, які розташовані на лінії зіткнення, крім житлових приміщень, непридатних для проживання, що підтверджується відповідним актом технічного стану.

Але є плюс: допомога буде призначена, якщо житлове приміщення визначене непридатним для проживання або зруйноване. Для цього в УПСЗН потрібно подати відповідний акт технічного стану.

Також Кабмін уточнив, що переселенцем може бути не тільки громадянин України, і додав до переліку наданих документів для призначення адресної допомоги документ, що посвідчує особу й підтверджує спеціальний статус іноземців та осіб без громадянства.

ДЖЕРЕЛО