Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Хлопчик із Донецька отримав чотирьохсоттисячний продуктовий набір від Штабу Ахметова

26.11.2015

Сьогодні, 26 листопада, у Донецьку було видано чотирьохсоттисячний дитячий набір. Його отримав 2-річний Ваня, який регулярно разом із мамою приходить до Куйбишевського районного пункту видавання допомоги від Гуманітарного штабу Ріната Ахметова.

«Мій малюк отримує допомогу з літа минулого року. За сімейними обставинами, ми жодного разу не покидали місто протягом усієї війни. Нам було дуже важко і страшно. Але, на щастя, наш Ваня завжди був ситий і здоровий. Для нас це найголовніше», — розповідає Наталя, мама хлопчика.

Кожні 35 днів допомогу від Штабу отримують понад 30 тисяч дітей від 0 до 35 місяців, які проживають на мирних і непідконтрольних територіях Донбасу. Найбільш затребуваними є дитячі набори в таких містах, як Донецьк, Макіївка, Шахтарськ, Харцизьк, Горлівка та Єнакієве.

«Допомога дітям — одне з основних завдань, які поставив Рінат Ахметов перед своїм Штабом. Щодня ми видаємо понад 1 тисячу дитячих наборів. Ми хочемо, щоб малюки Донбасу росли здоровими й щасливими, незважаючи на всі труднощі, з якими їм та їхнім батькам довелося зіткнутися», — підкреслює Олександр Вишняков.

Якість харчування новонародженої дитини безпосередньо впливає на її подальший повноцінний розвиток, тому Штаб приділяє особливу увагу складу та якості дитячих продуктових наборів, а також регулярності та своєчасності видавання допомоги.

«Якщо не приділяти увагу здоровому харчуванню малюків і мам, ми можемо зіткнутися зі ще більшим лихом згодом. Команда Штабу завжди націлена на вдосконалення допомоги. Це особиста мотивація наших співробітників. Тому ми змінили підхід до видавання дитячих наборів і їхнього складу», — говорить директор Гуманітарного штабу Олександр Вишняков.

Нагадаємо, Штаб Ахметова приєднався до ініціативи ЮНІСЕФ та Всесвітньої Організації Охорони Здоров’я з популяризації грудного вигодовування серед матерів, які постраждали в результаті конфлікту на Донбасі. Тому для дітей від 0 до 11 місяців було запропоновано 2 види продуктових наборів: набір для підтримання матері, що годує груддю, або набір дитячих сумішей (для штучного вигодовування). Діти віком від 12 до 35 місяців поступово переходять на доросле харчування й отримують відповідні продуктові набори.